Dom » Wnętrza

Ekologiczne naczynia i sztućce - czy warto z nich korzystać?

Ekologiczne naczynia i sztućce - czy warto z nich korzystać?
Zobacz więcej zdjęć »
Ekologiczne naczynia cieszą się coraz większą popularnością. Coraz więcej osób staje w obronie naszej planety, a stosowanie ekologicznych sztućców, pojemników czy talerzy jest pierwszym krokiem ku poprawie jej stanu. Dlaczego warto korzystać z jednorazowych naczyń, pojemników i sztućców?
Gdzie znajdą one swoje zastosowanie i czemu są aż tak popularne?


Talerze z trzciny cukrowej - gdzie znajdą swoje zastosowanie?

Talerze z trzciny cukrowej tworzone są z włókien pozostających z produkcji cukru trzcinowego. Są odporne, wytrzymałe i sztywne. Nie straszna im wilgoć ani wysoka temperatura. Co więcej, w żaden sposób nie wpływają na smak potrawy, są całkowicie neutralne. Ich cena również zachęca do zakupu. Talerze z trzciny cukrowej znajdą swoje zastosowanie wszędzie tam, gdzie stosowane są talerzyki plastikowe- na grillach, imprezach plenerowych, bankietach czy innych uroczystościach, szczególnie masowych. Z powodzeniem zastąpią porcelanowe czy plastikowe talerze, stając się ich bardziej ekologiczną alternatywą. Znajdziesz je tutaj: https://www.opakowanianawynos.pl/194-talerze-z-trzciny-cukrowej.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:



Pojemniki na zupę, czyli zdrowy lunch na wynos


Pojemniki na zupę znajdą swoje zastosowanie w każdym lokalu gastronomicznym. Dostępne są zarówno pojemniki styropianowe, jak i polipropylenowe czy papierowe. Każdy z pojemników posiada wymagany atest, mogą więc bez wątpienia mieć bezpośredni kontakt z żywnością. Zastosowanie takich pojemników pozwoli na wygodny i bezpieczny transport zup na wynos. Dzięki temu, możesz mieć w pracy pod ręką zdrowy i pożywny, ciepły lunch. Pudełka są wygodne, lekkie i komfortowe, doskonale trzymają ciepło, szczególnie te w wersji styropianowej.



Bezpieczne drewniane sztućce

Sztućce drewniane są jednorazowe i w pełni ekologiczne. Są doskonałą alternatywą dla plastikowych sztućców jednorazowych, które jeszcze do niedawna stosowane były najczęściej. Drewniane sztućce wykorzystywane są wszędzie tam, gdzie oferuje się dania na wynos lub na dowóz. Wykorzystanie sztućców drewnianych sprawia, że znacząco poprawia się odbiór lokalu w świadomości klientów. Troska o naszą planetę ciągle rośnie i coraz więcej osób zamienia plastik na biodegradowalne drewno czy papier. To dlatego drewniane sztućce cieszą się tak ogromną popularnością, która wciąż rośnie. Sztućce drewniane to zarówno pojedyncze widelce, jak i całe zestawy noży, widelców i łyżek. Sztućce zapakowane są w papierowe kieszonki, dzięki czemu ich transport jest łatwy, wygodny i higieniczny. Drewniane sztućce są bezpieczne, mogą być z powodzeniem stosowane podczas grilla czy innej plenerowej imprezy.

Źródło fotografii: pixabay.com
Licencja: https://pixabay.com/pl/service/license



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

slawek

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »