Firma » Finanse

Ekspres Kasa prezentuje nową stronę www

Ekspres Kasa – dostawca pożyczek pozabankowych przez telefon, SMS i mobilną aplikację – uruchomiła nową stronę www. Witryna adresowana jest do stałych i potencjalnych klientów, szukających informacji o ofercie Ekspres Kasa. Niezbędne wiadomości znajdą też na niej pośrednicy finansowi.

Nowa wersja strony internetowej odpowiada obowiązującym trendom oraz podkreśla pozycję dynamicznie rozwijającej się firmy. Oprócz intuicyjnej i komfortowej nawigacji, witryna zyskała na przejrzystości, dzięki temu internauci z łatwością odnajdą niezbędne informacje. Kolorystyka strony utrzymana została w dwóch podstawowych barwach: błękitny jest kolorem, który sprzyja komunikacji, natomiast soczysta pomarańcz oddaje ciepło i zaufanie, którym Polacy obdarzyli firmę. Od rozpoczęcia działalności w Polsce, w ramach Ekspres Kasy udzielono bowiem ponad 1,5 miliona pożyczek.

Jesteśmy przekonani, że spójność to podstawa solidnego wizerunku marki. Wierzymy, że odświeżony wygląd spodoba się stałym klientom, a nowych zachęci do podjęcia współpracy. Strona została zaprojektowana tak, żeby przyciągnąć uwagę odbiorców, a nie ją rozpraszać. Chcieliśmy żeby była komplementarna z naszą ofertą i stanowiła dobre tło do aktywnej komunikacji z klientami.” – mówi Krzysztof Przybysz, Dyrektor Operacyjny w Ferratum Poland, firmie świadczącej usługi Ekspres Kasa.

Oprócz klientów indywidualnych, wszelkie niezbędne informacje o firmie znajdą również pośrednicy finansowi. Warto także dodać, że serwis został wzbogacony o łatwy w obsłudze kalkulator, który w prosty sposób pozwala obliczyć całkowite koszty ewentualnego zadłużenia oraz RRSO. Nowy wizerunek w internecie jest także kolejnym krokiem w strategii Grupy Ferratum (właściciela Ekspres Kasa), która do 2014 roku zakłada działanie w 50 krajach na pięciu kontynentach oraz współpracę z ponad 10 milionami klientów.

Grupa Ferratum jest doceniana nie tylko przez jej klientów. W listopadzie 2011 roku Ferratum Poland dołączyła do laureatów prestiżowej nagrody Skrzydła KRD. Firma została wyróżniona za Konsekwentne działania zmierzające do ograniczenia ryzyka biznesowego przez weryfikację klientów w KRD. Przedstawiciele liczą, iż nowy, ujednolicony wizerunek graficzny jest kolejnym – po mobilnej aplikacji oraz nowym oddziale – krokiem w rozwoju firmy.

Ekspres Kasa, pożyczki

Strona dostępna jest pod adresem: www.ekspreskasa.pl.

5_tka