Technologie » Komputery

Elastyczny system ERP, kluczem do podniesienia poziomu satysfakcji klienta

Badanie branży przemysłowej przeprowadzone przy wsparciu firmy Epicor wskazuje, że w przeciągu najbliższych trzech lat wiodący producenci sprzętu i maszyn przemysłowych będą poszukiwać elastycznego systemu planowania zasobami przedsiębiorstwa (ERP), który umożliwi lepszą współpracę, dostarczy na czas aktualnych informacji i znacząco wpłynie na poprawę poziomu satysfakcji klienta.

Kluczowym elementem nowoczesnego przemysłu produkcji sprzętu i maszyn przemysłowych jest sektor, w ramach którego klienci kupują lub wypożyczają sprzęt i maszyny dostosowane do swoich specyficznych wymagań. Zapewnienie lepszego poziomu satysfakcji klienta jest więc niezbędnym czynnikiem potrzebnym do generowania wzrostu i zwiększenia zysków.

Nowy raport IDC Manufacturing Insights skupia się na trzech najważniejszych inicjatywach, na których powinni skoncentrować się producenci sprzętu i maszyn przemysłowych, w celu zapewnienia sobie wzrostu i wyróżnienia się w dzisiejszych trudnych warunkach gospodarczych. Są to: ekspansja na rynkach wschodzących, sprzedaż usług o wartości dodanej oraz poprawa satysfakcji klienta.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/erp/elastyczny_system_erp_kluczem_do_podniesienia_poziomu_satysfakcji_klienta.html

openmediagroup