Technologie » Komputery

EMERSON NETWORK POWER WYBIERA ORACLE FUSION MIDDLEWARE

Oracle Fusion Middleware umożliwia wdrożenie platformy Trellis™ firmy Emerson Network Power, zapewniając niezrównaną skalowalność zarządzania centrum danych i planowania.

Emerson Network Power, oddział firmy Emerson (NYSE: EMR) i światowy lider w dziedzinie maksymalizacji dostępności, pojemności i wydajności krytycznych infrastruktur danych, ogłosił dzisiaj, że rozwiązanie Oracle Fusion Middleware ułatwi wdrożenie platformy TrellisTM firmy Emmerson Network Power, służącej do zarządzania infrastrukturą centrum danych (DCIM, for Data Center Infrastructure Management). Firma Emerson Network Power wydała stosowne oświadczenie w dniu dzisiejszym podczas konferencji Oracle OpenWorld 2011.

Platforma Trellis to rozwiązanie DCIM oparte na otwartej architekturze, charakteryzujące się funkcjami analizy zdarzeń w czasie rzeczywistym, we wszystkich fizycznych i logicznych systemach w centrum danych. Zapewniając specjalistom z zakresu centrów danych niezrównane możliwości analizy i zarządzania, platforma Trellis pozwala podejmować lepsze i szybsze decyzje, skutkujące maksymalizacją dostępności, wydajności i pojemności centrum danych.

Oracle Fusion Middleware oferuje wspólny język umożliwiający bezproblemową komunikację między wieloma aplikacjami zarządzanymi przez platformę Trellis. Jako czołowe rozwiązanie branżowe, Oracle Fusion Middleware udostępnia również niezbędne narzędzia skalowania, umożliwiające obsługę bardzo dużych ilości danych, których konsolidacja i analiza są niezbędne platformie Trellis do monitorowania i zarządzania centrum danych, w czasie rzeczywistym.

„Operatorzy centrum danych muszą zarządzać wymogami dotyczącymi danych. Wymogi te mogą się nagle zmienić i często nie można oszacować, jak realizowane w czasie rzeczywistym zmiany urządzeń IT wpływają na podstawową infrastrukturę." - mówi Steve Hassell, prezes w Avocent, Emerson Network Power. „Zmieniamy to dzięki platformie Trellis, łącząc zadania zarządzania urządzeniami IT i infrastrukturą centrum danych w jednym, skoordynowanym widoku. Nasz wybór rozwiązania Oracle Fusion Middleware to duży krok w kierunku usprawnienia i poprawy wydajności zarządzania centrum danych.

Platforma Trellis, która będzie dostępna na początku przyszłego roku, będzie łączyć oprogramowanie oraz usługi związane z architekturą Oracle Application Integration Architecture i jej składnikami w oparciu o doświadczenie firmy Emerson Network Power z dziedziny systemów centrum danych,. Rozwiązanie będzie zapewniać pełną widoczność fizycznych i logicznych systemów w centrum danych, z uwzględnieniem wszystkich różnorodnych rozwiązań firmy Emerson Network Power.

„Firma Emerson wybrała ujednolicenie rozwiązania Oracle Fusion Middleware, ponieważ w połączeniu z platformą Trellis charakteryzuje się skalowalnością i możliwością ponownego wykorzystania." - powiedział Hasan Rivzi, starszy wiceprezes w Oracle Fusion Middleware and Java.

Więcej informacji o platformie Trellis oraz o rozwiązaniach DCIM i strategii firmy Emerson Network Power można znaleźć w witrynie www.EmersonNetworkPower.com/DCIM.

Karolina