Firma » Finanse

Emisja Certyfikatów Inwestycyjnych Investor Gold FIZ

W dniu 7 listopada rozpoczęła się sprzedaż Certyfikatów Inwestycyjnych funduszu Investor Gold FIZ.

Nabycie certyfikatów w publicznej emisji jest bardzo proste.

Można to zrobić na dwa sposoby:

• osobiście - wystarczy udać się do placówki Banku BGŻ w trakcie trwania emisji i złożyć oraz opłacić w terminie zapis. Należy mieć ze sobą dowód osobisty (ew. paszport) oraz numer rachunku bankowego lub rachunku papierów wartościowych, na który będzie można otrzymać ew. zwrot pieniędzy. Posiadanie rachunku papierów wartościowych nie jest konieczne w tym wypadku.

• przez internet - wystarczy zarejestrować się w systemie elektronicznym Biura Maklerskiego Banku BGŻ, w trakcie trwania emisji wypełnić formularz zapisu wraz z dyspozycją deponowania certyfikatów na wskazany rachunek papierów wartościowych oraz opłacić w terminie zapis (poza elektronicznym systemem BM Banku BGŻ). Ten sposób zapisu wiąże się z koniecznością posiadania rachunku papierów wartościowych w dowolnym domu maklerskim.

Cena emisyjna jednego Certyfikatu serii H wynosi 1133.97 zł i została określona na podstawie wyceny aktywów funduszu na 7 dni przed rozpoczęciem emisji. Zapis można złożyć na jeden Certyfikat lub jego wielokrotność. Po złożonym zapisie wpłaty na Certyfikaty wraz z opłatą manipulacyjną za ich wydanie należy wnosić na wydzielony rachunek Funduszu prowadzony przez Depozytariusza, bank ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Zapisy można skłądać do dnia 25 listopada 2008 r. w placówkach banku BGŻ SA lub poprzez stronę internetową www.bgz.pl, lub www.investors.pl.

Fundusz Investor Gold FIZ lokuje aktywa głównie w wystandaryzowane instrumenty giełdowe, których cena zależy bezpośrednio lub pośrednio od ceny rynkowej złota.

Investors TFI