Gospodarka » Przemysł

Eveline Cosmetics wspiera Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy

7 czerwca w Restauracji Endorfina w Warszawie odbyła się piąta edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy. W tym roku po raz pierwszy akcję wsparła firma Eveline Cosmetics, która zadbała o makijaże uczestniczek oraz przygotowała kosmetyczne upominki dla zawodników oraz jury.

W zawodach brało udział sześć trzyosobowych drużyn dziennikarskich. Dziennikarze, którzy stanęli do walki o najlepsze menu, to: Agnieszka Milczarz, Anna Dec, Dorota Gawryluk, Joanna Kryńska, Joanna Racewicz, Jolanta Fajkowska, Kamila Biedrzycka - Osica, Katarzyna Zdanowicz, Krzysztof Skórzyński, Maciej Stroiński, Marcin Cejrowski,  Marek Kacprzak, Michał Bebło, Mikołaj Lizut,  Milena Galant, Ola Kostka, Radosław Mróz, Paulina Drażba, Piotr Kędzierski, Rafał Ziemkiewicz. Każdy z zespołów miał do dyspozycji takie same produkty, z których musiał skomponować menu, które zachwyci jury, składające się z dania głównego i deseru. Kulinarne umiejętności zawodników oceniało Jury w składzie: Adrian Furgalski, Andrzej Malinowski (Prezydent Pracodawców RP), Joseph Seeletso, Krystyna Pytlakowska, Marta Kuligowska, Paweł Stasiak, Tomasz Jakubiak. Najlepsze danie główne – kaczkę z rabarbarem - przyrządził zespół: Radosław Mróz, Anna Dec i Katarzyna Zdanowicz. Za najlepszy deser Jury uznało pudding malinowy przygotowany przez Piotra Kędzierskiego, Marka Kacprzaka i Milenę Galant.

Gotujący dziennikarze wspierali Puckie Hospicjum ks. Kaczkowskiego.

Firma  Eveline Cosmetics  bardzo aktywnie wspiera fundacje, instytucje użytku publicznego, m.in. placówki społeczne, ośrodki opieki, domy samotnych matek, szkoły, domy dziecka. Ściśle współpracuje z Fundacją Piękniejsze Życie, której program pomaga kobietom, które przechodzą leczenie onkologiczne.

konceptPR