Firma » Reklama

Firma Bartek wmurowała pierwszego mówiącego krasnala we Wrocławiu

Ustawione w najważniejszych punktach Wrocławia krasnale, na trwałe wrosły już w krajobraz miasta, a wrocławianie nawet nie wyobrażają sobie, że mogłoby ich nie być. Jest ich kilkadziesiąt.

Kolejny skrzat o imieniu "Bartek z Butolandii" zamieszkał w pobliżu nowo otwartej Galerii Handlowej Magnolia Park, w której mieści się jeden z wielu salonów firmowych Bartka we Wrocławiu. Jak zapewniają organizatorzy krasnal pochodzi z krainy zwanej "Butolandią" i jest najlepszym na świecie znawcą obuwia - szczególnie tego dla dzieci.

- Bartek ma zachęcać nie tylko do przemyślanego doboru butów, ale także nakłonić rodziców do systematycznego badania stóp swoich pociech. To jedna z podstaw ich zdrowego i właściwego rozwoju - przekonuje Monika Malesa z firmy Bartek.

Bartek to najmłodszy, ale jednocześnie pierwszy wrocławski krasnoludek, który potrafi mówić. Pierwsze skrzaty - Szermierz, Rzeźnik, Pracz Odrzański, oraz dwa Syzyfki - pojawiły się już w sierpniu 2005 roku. Dzisiaj nawet najbardziej zagorzali pasjonaci nie są w stanie dokładnie określić ich liczby. Jedna wersja mówi o 35, inna o 60.

Firma Bartek jest twórcą nowatorskiego programu profilaktycznego Akademia Zdrowej Stopy. W ramach akcji od maja 2007 w wybranych salonach firmy w całej Polsce przeprowadzane są bezpłatne badania stóp dzieci.

Nad przebiegiem badania czuwają specjaliści, którzy do postawienia diagnozy wykorzystują najnowocześniejszy sprzęt - m. in. skaner oraz podoskop  i plantokonturograf.

ap