Technologie » Komputery

Firma Emerson Network Power dla Narodowego Banku Abu Dhabi

Firma Emerson Network Power ogłosiła dziś, że ich przodujące na rynku technologie zarządzania infrastrukturą Avocent zapewniły większą o 20% dostępność systemu centrów przetwarzania danych Narodowego Banku Abu Dhabi (NBAD).

Firma Emerson Network Power będąca częścią firmy Emerson (NYSE:EMR) oraz globalny lider w maksymalizowaniu dostępności, pojemności oraz wydajności krytycznej infrastruktury, ogłosiła dziś, że ich przodujące na rynku technologie zarządzania infrastrukturą Avocent zapewniły większą o 20% dostępność systemu centrów przetwarzania danych Narodowego Banku Abu Dhabi (NBAD). Bank NBAD jest najważniejszym bankiem Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

Bank NBAD posiada ponad 110 oddziałów i 450 bankomatów w Zjednoczonych Emiratach Arabskich oraz zagraniczną sieć oddziałów i bankomatów, w związku z tym konieczne jest zapewnienie wysokiego poziomu dostępności, wydajności i skuteczności jego centrów przetwarzania danych. Aby sprostać tym potrzebom, bank NBAD wprowadził szeroką gamę technologii Avocent do swoich centrów danych, włączając oprogramowanie planujące i zarządzające do węzłów PDU oraz menadżerów procesorów serwisowych, w celu proaktywnego monitorowania i konserwacji serwerów.

Jak przedstawiono w niedawno przeprowadzonym studium przypadku, NBAD już odnotował wiele korzyści z wprowadzenia technologii zarządzania infrastrukturą Avocent firmy Emerson Network Power, włączając:

• 20-procentowe zwiększenie dostępności systemu
  • Scentralizowane i zdalne zarządzanie wszystkimi systemami centrów przetwarzania danych
  • Udoskonalone schładzanie o dwa stopnie podczas ekstremalnych warunków
  • Zmniejszenie zużycia energii
  • Przedłużenie okresu użytkowaniu systemów centrów przetwarzania danych
  • Szybsza i bardziej skuteczna odpowiedź w przypadku strategicznych projektów
  • Wyeliminowanie kosztów zakwaterowania i zatrudnienie czterech inżynierów przez okres od dwóch do trzech miesięcy trwania projektu i planowania, wynikające z możliwości zdalnego dostępu do centrum przetwarzania danych

„Firma Emerson Network Power zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia i elementy do zarządzania centrami przetwarzania danych w zintegrowanym rozwiązaniu," powiedział Ayman Al-Qudsi, kierownik grupy ds. centrów przetwarzania danych w NBAD. „Produkty zapewniają scentralizowaną wizję zarządzania centrami przetwarzania danych, włączając zarządzanie energią, dostęp zdalny, bezpieczeństwo, projektowanie i planowanie centrów przetwarzania danych. To zintegrowane rozwiązanie umożliwia nam uzyskanie większej wydajności i skuteczności, równocześnie eliminując problemy związane z koniecznością zarządzania, konserwowania i przyswajania umiejętności obsługi kilku produktów."

Werner Kuehn, vice prezes EMEA ds. produktów usług Avocent firmy Emerson Network Power dodał „Nasze technologie Avocent przyniosły szeroki wachlarz korzyści NBAD, włączając wyeliminowanie potrzeby, by zespół pracowników miał fizyczny dostęp do centrum przetwarzania danych. To rozwiązanie zapewniło zespołowi większe możliwości zarządzania, kontroli i wglądu do centrów przetwarzania danych i procesów, umożliwiając szybkie zajmowanie się strategicznymi projektami."

Pełne studium przypadku i dowiedzieć się więcej na temat rozwiązań z zakresu zarządzania infrastrukturą centrów przetwarzania danych firmy Emerson Network Power odwiedź: www.EmersonNetworkPower.com/DCIM.

Karolina