Technologie » Komputery

Firma GomSpace z branży technologii kosmicznych stawia na system IFS Applications 9

Rozwiązanie ERP firmy IFS zapewni firmie GomSpace interdyscyplinarną platformę biznesową do zarządzania i optymalizacji kluczowych projektów i procesów.

Firma IFS, globalny dostawca oprogramowania dla przedsiębiorstw, poinformowała, że szybko rozwijająca się firma GomSpace z branży technologii kosmicznych zadecydowała o wdrożeniu systemu IFS Applications™ 9 umożliwiającego jej osiągnięcie ambitnych celów rozwojowych. Sprzedażą i wdrożeniem rozwiązania zajmie się firma konsultingowa Curit należąca do sieci IFS Partner Network.

Firma GomSpace to światowy lider z branży projektowania i produkcji nanosatelitów. W ostatnich latach firma odegrała znaczącą rolę w komercjalizacji nanosatelitów na skalę światową. Do klientów firmy GomSpace należą agencje NASA oraz ESA. Po wejściu na giełdę Nasdaq w segmencie First North Premier (2016), pod nazwą skróconą GOMX, i wynikającym z tego zastrzyku kapitałowym firma jest gotowa jeszcze bardziej przyspieszyć swój rozwój.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://ifs.erp-view.pl/wiadomosci/firma_gomspace_z_branzy_technologii_kosmicznych_stawia_na_system_ifs_applications_9.html

openmediagroup