Technologie » Komputery

Firma Oracle informuje o aktualizacji pakietu Oracle SOA Suite 11g

Nowa wersja rozwiązania Oracle Service Bus 11g, kluczowego komponentu pakietu Oracle SOA Suite 11g, zwiększa wydajność i skalowalność środowisk SOA oraz przetwarzania w modelu cloud computing.

Firma Oracle informuje o dostępności rozwiązania Oracle Service Bus 11g, które jest częścią rodziny produktów Oracle Fusion Middleware i komponentem pakietu Oracle SOA Suite 11g.

Oracle Service Bus przekształca złożone architektury aplikacji w elastyczne sieci, które można łatwo i szybko modyfikować. Efekt ten jest osiągnięty za pośrednictwem modelu usług i aplikacji mediacyjnych, na podstawie spójnej metodologii opartej na standardach.

Rozwiązanie Oracle Service Bus 11g oferuje niedrogie, oparte na standardach możliwości integracji środowisk SOA, w których najważniejszymi wymaganiami są wydajność i skalowalność.

Rozwiązanie Oracle Service Bus 11g wprowadza nowe funkcje takie jak Service Result Cache oraz Automated Lifecycle Service Governance. Zapewnia też ulepszoną wydajność i dostępność dla korporacyjnych centrów przetwarzania danych oraz wirtualnych środowisk przetwarzania w modelu chmury (cloud computing).

Nowe funkcje ulepszają wydajność i zmniejszają koszty

·         Pamięć podręczna dla usług: rozwiązanie Oracle Service Bus 11g oferuje unikalne podejście do eliminowania opóźnień spowodowanych częstymi operacjami dostępu do statycznych danych zaplecza. Umożliwia to poprzez bezpośrednie wbudowanie technologii Oracle Coherence będącej najlepszą w branży siecią grid buforującą dane w pamięci.

·         Zautomatyzowane zarządzanie usługami cyklu życia: tradycyjne magistrale informacyjne traktują zarządzanie usługami jako działania późniejsze i opierają się na zarządzaniu ręcznym przy użyciu zróżnicowanego zbioru narzędzi. W przeciwieństwie do tego podejścia, rozwiązanie Oracle Service Bus 11g automatycznie synchronizuje zarządzanie usługami z repozytorium przedsiębiorstwa. Obejmuje to cały cykl życia usług — od projektowania, poprzez programowanie, wdrożenie i wykonywanie.

·         Integracja z architekturami przetwarzania w modelu chmury: rozwiązanie Oracle Service Bus 11g zostało zaprojektowane tak, aby umożliwić użytkownikom łatwe integrowanie i łączenie centrów danych przedsiębiorstwa z publicznymi infrastrukturami przetwarzania typu cloud computing.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą kompletnego, otwartego i zintegrowanego oprogramowania biznesowego oraz zestawów sprzętowych. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle i Java są zarejestrowanymi znakami towarowymi korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Katarzyna.Pilarska@oracle.com