Firma » Biznes

Firma SPOT Light wyznacza trendy na targach ŚWIATŁO 2012

Kolejny raz firma SPOT Light wróciła z targów ŚWIATŁO 2012 z cenną nagrodą. Tym razem uznanie Jury zyskała niezwykle dekoracyjna kolekcja oczek stropowych LED Cristal Dream.

Nowoczesne rozwiązanie źródła światła w technologii LED oraz kunsztowną formę wzorów nagrodzono II miejscem w konkursie Najlepszy Wybór Targów Światło 2012, w kategorii LED-y i ich zastosowanie.

Targi ŚWIATŁO 2012 odbyły się w dniach 12-14 marca br. w Warszawie. Było to wyjątkowe XX jubileuszowe wydarzenie, które zgromadziło ponad trzystu wystawców z Polski i zagranicy. Międzynarodowe Targi Sprzętu Oświetleniowego od lat skupiają liderów w produkcji i dystrybucji produktów oświetleniowych. Promocja targów oraz ich cykliczność sprawiły, że stały się one największym wydarzeniem branżowym w Europie Środkowowschodniej. Ich dwudziestoletnia tradycja, prestiż oraz skala decydują o tym, że coraz częściej uczestniczą w nim zwiedzający z całego świata.

Firma SPOT Light od lat w roli Złotego Sponsora wspiera organizatorów targów ŚWIATŁO oraz rokrocznie prezentuje na nich swoje renomowane produkty. To duże wydarzenie z branży oświetleniowej umożliwia firmie wyeksponowanie produktów wytyczających nowe kierunki w designie oświetleniowym i wzorniczych trendach. Tegoroczna edycja jednego z największych w Europie wydarzeń branżowych pozwoliła na zaprezentowanie rozszerzonego asortymentu lamp i opraw LED. Na imponującym, pod względem wymiarów i ekspozycji stoisku, które zajęło II miejsce w konkursie na najlepsze stoisko targów, firma pokazała wiele debiutanckich modeli żyrandoli oraz technicznego oświetlenia LED. Wśród kolekcji znalazła się seria energooszczędnych, wiszących i stojących lamp Ball. Na targach zaprezentowano również wysmukłe Toro, klimatyczne plafony El Grado, pełne temperamentu oświetlenie Ripoli oraz misternie wykonane żyrandole i kinkiety Alcaras i  Astra. Na stoisku zaprezentowano szereg innowacyjnych nowości, które znajdą się w najnowszym katalogu firmy. Pokazane podczas targów oczka LED Cristal Dream, o niezwykle kunsztownej formie i dużych możliwościach kreowania przestrzeni nagrodzono prestiżowym II miejscem w konkursie Najlepszy Wybór Targów ŚWIATŁO 2012, w kategorii LED-y i ich zastosowanie.

– Targi ŚWIATŁO to ciekawe pod każdym względem wydarzenie branżowe. Umożliwia ono zaprezentowanie bogatego portfolio naszych produktów ogromnej liczbie zwiedzających. Pozwala także inspirować  projektantów i architektów wnętrz formą, zastosowaniem i kolorem lamp. To okazja do wymiany doświadczeń i rozmowy na temat oczekiwań wobec oświetlenia wewnętrznego i zewnętrznego. Targi traktujemy również jako arenę, na której możemy wypowiedzieć się na temat tendencji w designie oświetleniowym. W prezentowanych nowościach – oprawach i technologiach oświetleniowych staramy się wyznaczać nowoczesne kierunki. Cieszymy się z uznania i dużego zainteresowania naszą autorską kolekcją Ball, którą wzbogacono o nowe modele. Ogromną radość sprawiła nam również ważna nagroda dla oczek stropowych LED Cristal Dream. Drugim miejscem w prestiżowym konkursie doceniono naszą wizję finezyjnych opraw LED – mówi Christian Ortlieb, właściciel firmy SPOT Light

Od 16 lat firma SPOT Light wytycza nowe kierunki we wzornictwie oświetleniowym. Ciągły rozwój i nowe inwestycje sprawiają, że produkty SPOT Light coraz szybciej trafiają do koneserów markowego oświetlenia

Więcej informacji na stronie www.spotlight.pl

Informacje o firmie:
Spot Light – producent lamp energooszczędnych – działalność rozpoczął w 1996 roku. W pierwszych latach firma koncentrowała się na produkcji lamp typu spot. Z czasem, wraz z rozwojem przedsiębiorstwa, oferta wzbogacała się o nowe typy lamp oraz inne produkty. Firma bazuje na najnowszych rozwiązaniach technicznych oraz aktualnych trendach, dążąc jednocześnie do zachowania najwyższych standardów jakościowych.

E.C.H.O. Communications