Rozrywka i wypoczynek » Sport

Fit Kids w Akademii Fitness

Elementy zumby, gry i zabawy czyli Fit Kids oraz konkurs z nagrodami, to tylko niektóre z atrakcji, jakie trenerzy Akademii Fitness z Raciborza przygotowali dla najmłodszych z okazji ich święta.

W niedzielę, 1 czerwca,  instruktorzy z Akademii Fitness również nie zapomnieli o najważniejszych osobach, które w tym dniu obchodziły swoje święto. W swojej nowej filii, w aquaparku H2Ostróg  przy ul. Zamkowej, zorganizowali mnóstwo atrakcji, z których mogły korzystać wszystkie dzieci bez względu na wiek.

Trenerzy, którzy na co dzień dbają o sylwetkę i zdrowy tryb życia kobiet, postanowili pokazać dzieciom jak w prosty, a zarazem zabawny sposób można zażywać ruchu.  Najmłodsi goście Akademii mogli tego dnia wziąć udział w grupowych zajęciach Fit Kids. - Były to proste, 30- minutowe ćwiczenia z elementami zumby gier i zabaw, które sprawiły dzieciom wiele frajdy – relacjonuje Marta Wiesiołek, trenerka w Akademii Fitness.

- Oprócz  atrakcyjnych zajęć ruchowych, przygotowaliśmy konkurs, w którym do wygrania były bony o wartości 200 zł na organizację przyjęcia urodzinowego swojej pociechy w „Psotnikowie”, czyli dużej, kolorowej sali zabaw mieszczącej się przy ul. Żółkiewskiego - dodaje Joanna Armatys, instruktorka w Akademii Fitness. Ponadto każdy uczestnik niedzielnego Fit Kids otrzymał jabłko, w ramach promocji zdrowego odżywiania.

Uśmiechnięte buzie dzieci, to doskonały dowód na to, że Dzień Dziecka spędzony na sportowo daje tyle samo radości, co nowe zabawki, wyjście do kina czy na lody. Przy okazji zachęca całe rodziny do zdrowego trybu życia, a to priorytetowy cel Akademii Fitness.

Akademia Fitness w Raciborzu
to klub fitness promujący zdrowy tryb życia. Akademia oferuje bogaty wybór treningów grupowych jak i indywidualnych dopasowanych do potrzeb klienta. Zajęcia takie jak pilates, zumba,  fitball, czy step odbywają się pod okiem wykwalifikowanych instruktorów.  Akademia Fitness mieści się w Raciborzu, przy ul. Ocickiej 4 oraz ul. Zamkowej 4 (na terenie aquaparku H2Ostróg).

Kontakt:
Aleksandra Dik