Gospodarka » Żywność

Fleury Michon – odpowiedzią na nowy styl życia Polaków

Jak zmienił się styl życia Polaków na przestrzeni ostatnich lat? Coraz mniej czasu na gotowanie, otwartość na nowe smaki, większa troska o zdrowie – to podstawowa charakterystyka.

Francuski producent dań gotowych, Fleury Michon, potrafił wpisać się w nowe podejście do kulinariów i znalazł doskonały przepis na szybkie, zdrowe i różnorodne posiłki – tak, aby jedzenie gotowych dań stało się prawdziwą przyjemnością.

Od dłuższego czasu obserwujemy przeobrażenia, jakie zachodzą na polskim rynku. Z przeprowadzonych przez nas badań i analiz wynika, że Polacy coraz chętniej poszukują nowych rozwiązań, które zaspokoją ich potrzeby i wymagania żywieniowe. Mamy nadzieję, że oferta Fleury Michon wpisze się w ich oczekiwania i nasi potencjalni klienci dostrzegą zalety dań gotowych – mówi Julien Fournier, Dyrektor Marketingu Fleury Michon.

Fleury Michon to lider w produkcji dań gotowych na rynku francuskim. W Polsce jego portfolio obejmuje zarówno dania kuchni międzynarodowej, jak i  potrawy inspirowane najpopularniejszymi polskimi recepturami – opracowanymi zgodnie z wymaganiami polskich konsumentów. Tradycyjne Przepisy Babci Zosi, Fit, Międzynarodowa oraz Box, to nazwy głównych kategorii dostępnych w Polsce produktów.

Miłośnicy lekkich i zdrowych posiłków, decydując się na wybór marki Fleury Michon, nie rozczarują się. Producent stawia przede wszystkim na jakość i świeżość oferowanych produktów. Dobiera najlepsze składniki, aby dostarczyć danie o zbilansowanej wartości odżywczej. Równie ważna jest łatwość przygotowania posiłków przez klientów oraz krótki czas, jaki trzeba na to poświęcić. Fleury Michon robi wszystko, aby uprzyjemnić i ułatwić życie konsumentom.

Jednym z najmocniejszych atutów Fleury Michon jest know-how naszych kucharzy. Na ich czele stoi od lat Joël Robuchon, światowej sławy mistrz kuchni francuskiej. Dzięki pasji i zaangażowaniu naszych pracowników powstają dania, które są w stanie zaspokoić podniebienia nawet najbardziej wymagających konsumentów – dodaje Julien Fournier.

Dzięki stosowaniu najnowszej technologii eksperci Fleury Michon we współpracy z dietetykami systematycznie ulepszają swoje receptury oraz rozszerzają ofertę dań. Szczególny nacisk kładą na naturalność składników, które pozbawione są konserwantów i sztucznych barwników. Francuski producent nieustannie inwestuje w badania i rozwój oraz kontroluje jakość sprowadzanych surowców w centralach zaopatrzeniowych. Dlatego potrawy Fleury Michon to odpowiedź na rosnące wymagania Polaków zarówno jeśli chodzi o nowy styl życia, jak i wymagania żywieniowe.

Firma Fleury Michon powstała we Francji na początku ubiegłego wieku. Obecnie jest niekwestionowanym liderem w dziedzinie gotowych posiłków przyrządzonych z naturalnych i świeżych składników na rynku francuskim. Ta rodzinna firma od kilku pokoleń z pasją i zaangażowaniem uprawia sztukę kulinarną, przywiązując ogromną wagę do jakości swoich produktów. Oprócz dań gotowych, Fleury Michon oferuje dwa rodzaje Surimi. Francuska firma spełnia najsurowsze wymogi w dziedzinie odżywiania. Fleury Michon bardzo silnie rozwija eksport, w tym na rynki Europy Środkowo-Wschodniej. Od kwietnia 2011 roku firma jest również obecna na rynku polskim. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej www.fleurymichon.pl

AgencjaS4