Kultura, sztuka » Muzyka

Folkowo wydaje płytę

Już 22. kwietnia 2010 roku na rynku ukaże się jubileuszowa płyta Festiwalu FOLKOWO. Płyta będzie przedsmakiem tego, co wydarzy się na tegorocznym, jubileuszowym, piątym już Festiwalu Muzyki Folkowej FOLKOWO 2010. Impreza odbędzie się w dniach 18-20 czerwca w Ostródzie.

Będzie to pierwsza płyta przygotowana przez organizatora Festiwalu FOLKOWO - Mariusza Kusia. Projekt ten z pewnością zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających fanów muzyki folkowej.

Dla nie znających tego nurtu będzie zaś dobrą retrospektywą ostatnich lat gatunku. Płyta FOLKOWO to niezwykle barwny i egzotyczny projekt muzyczny, zawierający bardzo dużą dawkę pozytywnej folkowej energii.

Album zawierać będzie dwie płyty CD, prezentujące różne odmiany szeroko pojętego gatunku muzycznego, jakim jest muzyka folkowa.  Na tej składance muzycznej znajdą się czołowi przedstawiciele muzyki folkowej oraz gwiazdy i przyjaciele festiwalu FOLKOWO, takiej jak.: Orkiestra Św. Mikołaja, Caci Vorba, Sidney Polak, Max Klezmer Band, Folkoperacja, jak również znane zespoły zagraniczne, takie jak: szwedzka grupa Rednex, Koralli z Ukrainy, Himalayan Wind z Nepalu czy Propala Gramota z Ukrainy oraz wiele innych niespodzianek muzycznych, a także odkryć festiwalu FOLKOWO.

Wydawcą płyty jest firma EMI Music Polska.

Więcej informacji o festiwalu na www.folkowo.pl

a.sadzikowska@asmediadesign.pl