Gospodarka » Żywność

FRoSTA w meksykańskim stylu

FRoSTA w meksykańskim stylu
Zobacz więcej zdjęć »
Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię. Razem z soczystą, dojrzewająca na słońcu papryką oraz słodyczą chrupiącej kukurydzy powstaje połączenie nie tylko pyszne i pożywne, ale też bardzo kolorowe. Całość przyprawiona papryką, czosnkiem, kminem rzymskim oraz pieprzem kajeńskim, przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom południowoamerykańskich smaków!

 

 

Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut.

Chili con quinoa znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 10 zł/ 500 g.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »