Gospodarka » Żywność
FRoSTA w meksykańskim stylu
Zobacz więcej zdjęć » |
Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię. Razem z soczystą, dojrzewająca na słońcu papryką oraz słodyczą chrupiącej kukurydzy powstaje połączenie nie tylko pyszne i pożywne, ale też bardzo kolorowe. Całość przyprawiona papryką, czosnkiem, kminem rzymskim oraz pieprzem kajeńskim, przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom południowoamerykańskich smaków!
Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut.
Chili con quinoa znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 10 zł/ 500 g.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)