Gospodarka » Żywność

FRoSTA wprowadza nowości z kurczaka i promuje je online

FRoSTA rozszerza ofertę produktów z kurczaka o trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Wprowadzenie nowości na rynek wspiera kampania internetowa.

Jesienią w sklepach pojawiły się nowe produkty FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY − przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych pudełkach dostępne są trzy nowe, ciekawe propozycje: FingersyChicken de lux w dwóch wariantach smakowych.

Wprowadzeniu nowych produktów z kurczaka na rynek towarzyszy dwumiesięczna kampania internetowa (październik-listopad). Kreację kampanii przygotowała agencja Golden Submarine, a za zakup mediów odpowiada dom mediowy OMD. FRoSTA zachęca też konsumentów do przetestowania nowości produktowych z kategorii Qrczaki w ramach programu „FRoSTERZY”, do którego mogą się zgłaszać przez aplikację Facebook.

Fingersy to 8 panierowanych paluszków z fileta kurczaka w wyjątkowej, kukurydzianej panierce do przygotowania w piekarniku. W opakowaniu znajduje się również wygodna saszetka z sosem pomidorowym. Fingersy mają łagodny smak, dlatego będą doskonałe także dla najmłodszych wielbicieli kurczaka.

Na szybki obiad FRoSTA proponuje 200 g, soczyste filety z najlepszej jakości mięsa kurczaka w chrupiącej panierce. Chicken de lux dostępne są w dwóch wariantach: z sosem Pesto na bazie świeżej bazylii dla wielbicieli kuchni śródziemnomorskiej oraz z sosem na bazie dzikiego czosnku dla osób poszukujących zdecydowanych smaków. Chicken de lux upieczemy w piekarniku bez tłuszczu w 20 minut.

Nowości FRoSTY z kurczaka dostępne są od września br.: Fingersy w cenie ok. 8,99 zł, a Chicken de lux z sosem pesto lub czosnkowym w cenie 6,99 zł.

Pozostałe produkty marki FRoSTA z kategorii Qrczaki dostępne w sprzedaży to pikantne skrzydełka kurczaka Wingsy, chrupiące kotleciki z kurczaka Chickensy oraz przyprawione na ostro filety z kurczaka Stripsy. Zgodnie z ideą FRoSTY 100% naturalnego smaku!, żaden z produktów nie zawiera wzmacniaczy smaku, tłuszczów utwardzonych, modyfikowanej skrobi, barwników ani aromatów.

Więcej informacji o produktach FRoSTA można znaleźć na stronie www.frosta.pl oraz na fanpage’u www.facebook.com/frosta.polska.

Informacje o firmie:

FRoSTA to znana marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne oraz dania gotowe i produkty z kurczaka. W 2011 roku firma wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku usuwając jako pierwsza firma w Polsce jednocześnie ze wszystkich swoich produktów dodatki do żywności: barwniki, aromaty i wzmacniacze smaku. Firma FRoSTA tworzy swoje produkty z myślą o potrzebach swoich konsumentów zgodnie z zasadą FRoSTA. Smaczna i prosta.

JBcomm