Firma » Bankowość

Getin Bank ze złotem na Cristal Festival

Getin Bank został nagrodzony złotem w kategorii „Future is Now” na międzynarodowym festiwalu kreacji i reklamy Cristal Festival w Courchevel we Francji. Kartę z wyświetlaczem MasterCard Display jury uznało za najbardziej kreatywny i innowacyjny projekt sektora finansowego w 2013 roku.

Cristal Festival to konkurs nagradzający innowacje technologiczne i kreatywne podejście w działaniach skierowanych do klientów. Wyróżnione zostają firmy, które poprzez nowe, interaktywne usługi lub niestandardowe rozwiązania potrafią budować więź między marką a konsumentem. Jedną z firm wyróżnionych podczas tegorocznej edycji wydarzenia był Getin Bank, który otrzymał główną nagrodę w kategorii „usługi finansowe” za kartę z wyświetlaczem.

MarsterCard Display to pierwsza na świecie karta interaktywna z wyświetlaczem, która łączy tradycyjne funkcje płatnicze z możliwością komunikowania się z bankiem bez używania komputera czy telefonu. Dzięki zamontowanemu w karcie ciekłokrystalicznemu wyświetlaczowi oraz mini klawiaturze można m.in.: sprawdzić stan swojego rachunku, przeczytać wiadomości od Banku oraz wykorzystać ją jako token do bankowości internetowej. Getin Bank jako pierwszy w Polsce i jeden z nielicznych na świecie wprowadził Kartę Display do swojej oferty.

Złoto w konkursie „Futur is Now” na Cristal Festival to już kolejna nagroda dla Getin Banku. W czerwcu Karta MasterCard Display została wyróżniona tytułem Światowej Innowacji Innovation Lions podczas Międzynarodowego Festiwalu Reklamy Cannes Lions. Była to jedyna nagroda jaką otrzymali Polacy. Zdobyła ona także Grand Prix na Międzynarodowym Festiwalu Reklamy Golden Drum.

Getin Bank