Firma » Bankowość

Getin Noble Bank sponsorem Mistrza Świata Kickboxingu

Getin Noble Bank rozpoczął współpracę sponsorską z Marcinem Żukiem – reprezentantem krajowej Kadry Kickboxingu, złotym medalistą Mistrzostw Polski i Mistrzem Świata federacji UFR (obecnie PFKB).

Zawodnik łączy sukcesy sportowe z karierą w bankowości – od ponad dwóch lat zawodowo związany jest z Getin Bankiem. Umowa sponsorska obejmuje dofinansowanie turniejowych startów sportowca przez 12 miesięcy. Zaangażowanie w projekt wpisuje się w szeroki program Banku, którego celem jest wspieranie indywidualnych talentów i pasji pracowników.

Marcin Żuk – reprezentant polskiej Kadry Kickboxingu federacji UFR (obecnie Polska Federacja Kickboxingu – w skrócie PFKB) od kilku lat odnosi sukcesy w swojej dyscyplinie zarówno na arenie polskiej jak i międzynarodowej. Do jego ostatnich osiągnięć należy m.in. Złoty Medal na Mistrzostwach Polski Kickboxingu federacji WKSW w konkurencji K-1 seniorów w kat. -80 kg, a także pierwsze miejsce w Unifikowanych Mistrzostwa Świata w Kickboxingu w Carrarze we Włoszech. Zawodnik z powodzeniem łączy rozwijającą się karierę sportową z pracą w Getin Noble Banku, gdzie obejmuje funkcję menadżera oddziału. Podpisana na 12 miesięcy umowa sponsorska pozwoli zawodnikowi na sfinansowanie swoich wyjazdów sportowych.

To dla mnie bardzo ważne, że Getin Bank – nie tylko jako sponsor, ale także jako pracodawca, wspiera mój rozwój sportowy. Uczestnictwo w kolejnych turniejach i sparingach umożliwi mi zmierzenie się z najlepszymi zawodnikami w Polsce i na świecie, a tym samym testowanie własnych umiejętności i dalszą pracę nad techniką – podkreśla Marcin Żuk.

Podjęcie współpracy sponsorskiej z zawodnikiem jest elementem wieloobszarowego planu działań społecznych Getin Banku, który obejmuje również kompleksowe wsparcie rozwoju pracowników. W minionym roku mogli oni wziąć udział m.in. w projekcie „Getin Dzieciom”, którego celem było przekazanie wsparcia dla hospicjów dziecięcych, ale także wyróżnienie kreatywności i prywatnych talentów członków zespołu Banku. Wybrani w wewnętrznym konkursie lektorskim pracownicy przygotowali nagranie z baśniami dla najmłodszych pacjentów wspieranych placówek.

Bank tworzą ludzie. To właśnie ich pasji i zaangażowaniu zawdzięczamy wiele codziennych sukcesów, które są udziałem naszej firmy. Dlatego też wspieramy ich nie tylko w codziennej pracy, ale także w realizacji prywatnych inicjatyw i planów. Kibicujemy naszym pracownikom w ich wszystkich przedsięwzięciach
i motywujemy ich do dalszego działania
– powiedział Wojciech Sury, Dyrektor Biura Public Relations, Getin Noble Bank.

Firma inwestuje nie tylko w indywidualne talenty, ale także zachęca do wspólnych inicjatyw. Już od kilku lat organizuje doroczny, charytatywny Bieg Fair Play. W ubiegłej edycji wydarzenia wzięło udział ponad 3500 pracowników i przyjaciół Getin Banku, których celem było zebranie środków na rehabilitację i proces leczenia dwojga dzieci pracowniczek firmy. Dzięki aktywnej postawie i dużemu zaangażowaniu pracowników program działań społecznych koordynowanych przez Getin Bank stale się rozwija.

Getin Noble Bank