Technologie » Komputery

Gliwickie centrum SAP Hybris dołącza do sieci SAP Labs Network

SAP Hybris, dołączyło do prestiżowego grona SAP Labs Network - globalnej sieci łączącej najlepsze centra rozwoju oprogramowania firmy SAP. Krok ten stanowi ważny element zwiększania inwestycji firmy na krajowym rynku nowoczesnych technologii.

SAP - jedna z największych firm technologicznych na świecie - już od ponad 20 lat buduje cyfrowy pomost pomiędzy światem biznesu i nowoczesnych technologii, zwiększa inwestycje i wspomaga wzrost sektora IT w Polsce. Szczególnie ważnym miejscem w globalnej strategii rozwoju oprogramowania SAP jest Górny Śląsk, która w ostatnich latach stał się liderem atrakcyjności inwestycyjnej w skali całego kraju. Dostrzegając te tendencje centrum SAP Hybris w Gliwicach, dołączyło do prestiżowego grona SAP Labs Network - globalnej sieci łączącej najlepsze centra rozwoju oprogramowania firmy SAP. Krok ten stanowi ważny element zwiększania inwestycji firm na krajowym rynku nowoczesnych technologii.

Jak pokazują wyniki ankiety Polsko-Niemieckiej Izby Przemysłowo-Handlowej 26% firm zamierza zwiększyć eksport, wzrost liczby pracowników przewiduje zaś 43% badanych. Rezultaty te obrazują obecną kondycję polskiego rynku inwestycyjnego. Taka chłonność kapitału spowodowana jest trafnymi decyzjami o wymiarze strategicznym. Dlatego gospodarka potrzebuje nowoczesnych rozwiązań, które efektywnie będą wspierać decyzje biznesowe. Dzięki temu dzisiejsi liderzy przedsiębiorstw będą w biznesie skupiać się na roli technologii w kształtowaniu globalnych trendów rynkowych – komentuje Kinga Piecuch, Prezes Zarządu SAP Polska.
SAP Labs Poland w Gliwicach, działając już pod nową nazwą, jest jednocześnie jednym z głównych centrów rozwoju technologii SAP Hybris - światowego lidera rynku rozwiązań e-commerce i handlu w internecie.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wiadomosci/gliwickie_centrum_sap_hybris_dolacza_do_sieci_sap_labs_network.html

openmediagroup