Rozrywka » Rozrywka
Gotowanie z literaturą - Akademia Smaku Sokołów
Zobacz więcej zdjęć » |
Warsztaty poprowadzili dwaj szefowie kuchni Sokołów - Dominik Moskalenko i Łukasz Konik - we współpracy z paniami z Koła Gospodyń Wiejskich w Bodaczowie. Wspólnie przygotowywali regionalne dania, oparte na tradycyjnych recepturach, których popularyzacją zajmują się członkinie Koła. Każdego dnia przygotowywana była inna potrawa, między innymi: bigos roztocki, leniuszki z gulaszem wieprzowym, tarciuch, pierogi pieczone po bodaczowsku, świeżonka podawana z domowym chlebem i smalcem. Festiwalowi goście mieli okazję nie tylko poznać smak regionalnej kuchni Roztocza i tajniki przygotowania poszczególnych dań, ale też czynnie uczestniczyli we wspólnym gotowaniu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Idea Festiwalu Stolica Języka Polskiego - stojąca w opozycji do codziennego pośpiechu i wielkomiejskiego zgiełku - doskonale łączy się z wartościami promowanymi przez Akademię Smaku Sokołów. Nieśpieszne odkrywanie nowych smaków, korzystanie z wysokiej jakości produktów, czerpanie przyjemności z każdego posiłku - to filary działalności sokołowskiej Akademii Smaku.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)