Dom » Wnętrza
Grill doskonały – sekrety najlepszych kucharzy
Zobacz więcej zdjęć » |
Pomogą nam w tym pojemniki próżniowe Dafi Vacuum, dzięki którym w prosty sposób zamarynujemy mięsa oraz ryby. Specjalna technologia gwarantuje szybkie przenikanie przypraw i ich aromatu, a co się z tym wiąże - niepowtarzalne walory smakowe serwowanych dań.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Odpowiednio dobrane zioła, sól, pieprz oraz intensywnie pachnący czosnek czy cebula dodane do mięs i ryb zapewnią im wyjątkowy smak. Po umieszczeniu ich w szczelnym pojemniku Dafi Vacuum i wypompowaniu powietrza, składniki znacznie szybciej wchłaniają wszelkie dodatki smakowe użyte do marynowania. Dzięki temu potrawy można piec nawet tego samego dnia, zaledwie po kilku godzinach od przygotowania, a efekty smakowe będą takie, jak po kilku dniach marynowania. Pojemniki próżniowe Dafi Vacuum zapewniają doskonałe warunki nie tylko do marynowania, ale i przechowywania żywności (warzyw, owoców, pieczywa, mięs, wędlin i sałatek). Szczelne zamknięcie sprawia, że intensywna woń przypraw nie wydostaje się na zewnątrz, co chroni inne produkty przechowywane w lodówce przed „przenikaniem” niepożądanymi zapachami. Specjalny zawór „air clip”, zastosowany w pokrywie pojemników Dafi Vacuum, chroni potrawy przed kontaktem z wilgocią i powietrzem. Dzięki temu żywność pozostaje do pięciu razy dłużej świeae, zachowując swój wyjątkowy smak i aromat. Pojemniki Dafi Vacuum są dostępne w kolorze białym i seledynowym, w czterech pojemnościach - 0,5 l, 1,3 l, 1,5l i 2,7 litra. Można je zakupić pojedynczo lub w zestawach po 2, 3, 4 i 5 sztuk.
Więcej informacji na: www.dbamosmak.pl
Sugerowana cena detaliczna:
Pojemnik Dafi Vacuum, pojedyncze opakowania: od 18 zł do 47 zł (w zależności od pojemności)
Zestawy pojemników Dafi Vacuum z pompką Vacuum Dafi: od 60 zł (2 szt.) do 100 zł (5 szt.)
Pojemniki próżniowe Dafi Vacuum dostępne są w sieciach handlowych: Alma, Piotr i Paweł, E. Leclerc, Real, Makro, Media Markt, Saturn oraz w sklepie internetowym www.sklep.dafi.pl.
Ewa Wachowicz radzi: Jak najlepiej przygotować marynaty do grillowanych potraw?
"Mięso i ryby z grilla smakują lepiej, gdy są wcześniej zamarynowane. Przygotowanie marynaty poprzez odpowiedni dobór aromatycznych komponentów, świeżych ziół i przypraw zapewni daniom niezapomniany smak.
Składniki marynaty należy dokładnie wymieszać z kawałkami mięsa lub ryby i zamknąć w szczelnym pojemniku. Następnie odstawić do lodówki najlepiej na całą noc, ale jeśli dysponujemy pojemnikami próżniowymi Dafi Vacuum wystarczy zaledwie kilka godzin. Warunki powstałe po odessaniu powietrza sprawiają, że składniki marynaty lepiej i szybciej przenikają do potraw, a dzięki temu proces marynowania możemy skrócić nawet do godziny przed grillowaniem. Takie rozwiązanie polecam wszystkim wielbicielom smacznego i zdrowego grillowania"
- mówi Ewa Wachowicz, autorka i gospodyni programu "Ewa gotuje", ambasadorka marki Dafi.
* * *
Ruszył sezon grillowy,
czyli sprawdzone przepisy Ewy Wachowicz na dania z rusztu
Łosoś z grilla
Składniki:
- Filet z łososia
- Sól, pieprz
- Sok z cytryny
- Koperek
Przygotowanie:
Łososia podzielić na porcje (najlepszy do grillowania jest filet ze skórą), przełożyć do zamykanego naczynia. Przyprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, dorzucić posiekany koperek. Włożyć do lodówki. Zamarynowanego łososia upiec na ruszcie.
Karkówka i filet z indyka z grilla
Składniki:
- Filet z indyka
- Kawałek karkówki
Komentarze (0)