Gospodarka » Żywność

Grillowanie z piankami Haribo? Czemu nie!

Grillowanie z piankami Haribo? Czemu nie!
Zobacz więcej zdjęć »
Dla wszystkich pragnących urozmaicić grillowe menu, zwłaszcza dla młodszych łasuchów, firma Haribo przygotowała kilka wyjątkowych propozycji.

Jedzenie na świeżym powietrzu i przygotowywanie potraw na grillu to ulubiona forma spędzania wolnego czasu dla wielu z nas. Przyrządzamy mięsa, kiełbasy, warzywa i biesiadujemy z rodziną lub ze znajomymi. Tymczasem na grillu możemy także przygotować wyjątkowe desery i słodkie przekąski. Producent pianek Chamallows Barbecue firma Haribo proponuje oryginalne przepisy, które będą kolorowym i smacznym urozmaiceniem grillowanych potraw. Zaskoczmy rodzinę i znajomych podając im nietypowe dania z grilla − zacznijmy od przystawki, co powiecie na grillowane owoce z piankami Haribo?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki:

1 gruszka

1 jabłko

kiść winogron ciemnych lub zielonych

100 g orzechów włoskich

ananas

1 łyżka miodu akacjowego

ok. 10 pianek Chamallows Barbecue

tacka aluminiowa do grilla

 

Sposób przygotowania:

Jabłko, gruszkę i ananasa pokroić w kostkę i ułożyć na tacce. Owoce polać miodem akacjowym, posypać orzechami, a na wierzchu ułożyć pianki Chamallows Barbecue. Tackę z przysmakami umieścić w centralnej części grilla i przykryć pokrywą. Po 15 minutach wyjątkowy deser jest już gotowy. Można podawać go z lodami waniliowymi lub bakaliowymi.

 

Po zaspokojeniu pierwszego głodu, pora przystąpić do dania głównego. Proponujemy szybkie, proste i niesamowicie smaczne szaszłyki na słodko.

Składniki:

pianki Chamallows Barbecue

maliny, truskawki, pokrojone jabłka, banany, ananas

syrop klonowy lub miód

drewniane patyczki do szaszłyków

 

Sposób przygotowania:

Na patyczki do szaszłyków naprzemiennie nadziać pianki i owoce. Opiekać ok. 5 minut na grillu, aby owoce się podgrzały, a pianki lekko przyrumieniły. Szaszłyki przełożyć na talerzyki i skropić syropem klonowym lub polać miodem.

 

Na zakończenie grillowej uczty Haribo poleca wyśmienity deser − ciasteczka piankowo – czekoladowe.

Składniki:

150 g gorzkiej czekolady

50 g pianek Chamallows Barbecue

150 g masła

150 g cukru

1 jajko

200 g mąki

2 łyżki cukru waniliowego

50 g orzechów laskowych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

papier do pieczenia

kamień do pieczenia na grillu

 

Sposób przygotowania:

Masło, cukier i jajko wymieszać za pomocą miksera, następnie dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Do ciasta dodać grubo posiekane pianki, czekoladę i orzechy laskowe, a potem delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto za pomocą łyżki nałożyć na papier do pieczenia. Należy pamiętać o zachowaniu dużych odstępów między ciasteczkami. Ciasteczka piec na grillu przez ok. 15 minut. Do pieczenia można wykorzystać kamień do pieczenia pizzy.

 

Przygotowane przez firmę Haribo specjalnie z myślą o grillu HARIBO Chamallows Barbecue dostępne są w opakowaniu 175 g.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »