Technologie » Komputery

GRUPA ALUMETAL ZWIĘKSZA EFEKTYWNOŚĆ DZIĘKI IFS APPLICATIONS™

Grupa Alumetal, jeden z największych w Europie Środkowej producentów aluminiowych stopów odlewniczych, wdrożyła system IFS Applications™ w celu usprawnienia procesów biznesowych realizowanych w czterech spółkach produkcyjnych.

Grupa Alumetal, specjalizuje się w produkcji stopów odlewniczych z aluminium. Złom aluminiowy dostarczany do zakładów jest sortowany, rozdrabniany i poddawany obróbce, a następnie przetapiany i odlewany w postaci metalicznych sztabek o określonym składzie chemicznym. W takiej formie metal trafia do odbiorców, głównie przedsiębiorstw z branży motoryzacyjnej.

Grupa obejmuje cztery spółki produkcyjne w różnych lokalizacjach, w których pracuje łącznie 500 osób. Zdolności produkcyjne Grupy pozwalają na przerób blisko 115 tys. ton złomu aluminiowego rocznie.

WYBÓR IFS APPLICATIONS™

Przed wdrożeniem systemu IFS Applications™ Grupa Alumetal nie dysponowała zintegrowanymi narzędziami IT. W poszczególnych zakładach produkcyjnych korzystano z prostych aplikacji działających w środowisku DOS. Powszechnie wykorzystywanym narzędziem były również arkusze kalkulacyjne.

Czytaj całość: http://www.erp-view.pl/erp/grupa_alumetal_zwieksza_efektywnosc_dzieki_ifs_applications.html

openmediagroup