Firma » Biznes

Grupa Drosed: zgoda UOKiK na przejęcie Pol-Pasz

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów wyraził zgodę na przejęcie kontroli przez Drosed nad spółką Pol-Pasz. To kolejny, po akwizycji firmy Drop, krok wpisujący się w realizację strategii rozwoju Grupy.

Grupa Drosed to jeden z pierwszych konsolidatorów rynku mięsnego. W ramach obecnej konsolidacji dopięciu firm wchodzących w skład Grupy dołączyła właśnie mieszalnia pasz podsiedleckiego Pol-Pasz.

– Jako Grupa Drosed dążymy do ciągłego poprawiania jakości oraz bezpieczeństwa naszych produktów, a jednym z elementów tego procesu jest jak najdokładniejsza kontrola procesu produkcji. Przejęcie Pol-Pasz to krok w kierunku sprawnej realizacji tego procesu ze względu na możliwość nadzoru na każdym etapiechowu drobiu– wyjaśnia Jacek Lewicki, Prezes Grupy Drosed.

– Konsolidacja przekłada się na wiele praktycznych aspektów prowadzenia działalności biznesowej i jest dla nas szansą, aby jeszcze lepiej zdywersyfikować ofertę oraz rozwinąć możliwości produkcyjne, a tym samym zwiększyć sprzedaż produktów na polskim rynku oraz wśród odbiorców międzynarodowych – dodaje Lewicki.

Jest to kolejne już przejęcie dokonane przez Grupę Drosed. Kilka miesięcy temu w struktury Drosedu została włączona firma Drop.

JBcomm