Rozrywka i wypoczynek » Święta

H2Ostróg pełen atrakcji w Święto Niepodległości

Wielkimi krokami zbliża się Święto Niepodległości, z tej okazji raciborski aquapark przygotował kilka rozrywek dla swoich najmłodszych użytkowników. Będą gry i zabawy, nauki pływania oraz wodne tory przeszkód. Z atrakcji można korzystać po zakupie dowolnego biletu wstępu na basen.

W przyszłą środę, 11 listopada obchodzimy Święto Niepodległości. Dla wielu z nas to dzień wolny od pracy, zatem można go spędzić miło i rodzinnie w raciborskim aquaparku. W ten dzień oprócz stałych atrakcji, dostępnych w obiekcie, będzie można pobawić się na przygotowanych dodatkowych, dmuchanych torach przeszkód. Najmłodsi zaś będą mogli skorzystać z darmowych lekcji pływania pod okiem wykwalifikowanego instruktora. Zajęcia odbywać się będą od godz. 13.00 do 14.00. Po zakończeniu nauk pływania instruktor zaprasza wszystkich chętnych na animacje wodne oraz gry i zabawy, które rozpoczną się o godz. 14.00 i potrwają do godz. 15.00.

Atrakcje organizowane są bezpłatnie dla użytkowników, którzy w tym czasie wykupią bilety wstępu. W tym dniu obowiązywać będzie weekendowy cennik biletów.

Tekst: JUSTYNA KORZENIAK, ADVENTURE MEDIA
Fot. Archiwum Aquaparku H2Ostróg.

H2Ostróg:
Aquapark H2Ostróg to nowoczesny park wodny, usytuowany w Raciborzu, przy ul. Zamkowej 4. Inwestorem jest Miasto Racibórz. Administratorem obiektu jest Ośrodek Sportu i Rekreacji w Raciborzu.

Racibórz to niespełna 60-tysięczne miasto położone w woj. śląskim, tuż przy granicy z Czechami.  Swoje siedziby i zakłady produkcyjne mają tu takie firmy jak: RAFAKO S.A., SGL Carbon Polska, Henkel, Mieszko S.A., Eko-Okna, ENSOL, Sunex S.A. Jest centralnym miastem powiatu raciborskiego, w skład którego wchodzą miasta Kuźnia Raciborska i Krzanowice oraz gminy Pietrowice Wielkie, Kornowac, Rudnik, Nędza i Krzyżanowice.

Kontakt:
Aleksandra Dik