Zdrowie » Uroda

Herbaciany skarb Indii - susz Assam w ofercie marki Czas na Herbatę

Herbaciany skarb Indii - susz Assam w ofercie marki Czas na Herbatę
Zobacz więcej zdjęć »
W północno-wschodniej części orientalnych Indii, znajduje się prowincja Assam, gdzie uprawiany jest jeden z najlepszych gatunków herbaty czarnej. Na szczęście, pragnąc odkryć jej sekret, nie musimy udawać się w daleką podróż. Wystarczy, że skorzystamy z oferty marki Czas na Herbatę, w której odnajdz

Orient w filiżance

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Pierwsze uprawy herbaty w rejonie Assam zapoczątkowała Brytyjska Kompania Wschodnioindyjska. W krótkim czasie zyskały one tak dużą popularność, że odmiana assamska stała się konkurencją dla herbat chińskich. Obecnie w regionie Assam produkowane jest około 55% indyjskiej herbaty, która stanowi blisko 31% światowej produkcji. Sekret suszu z Assam tkwi w jego pomarańczowo/brunatnoczerwonej barwie oraz charakterystycznym aromacie, będącym wynikiem warunków atmosferycznym, w jakich jest on uprawiany. Odmiana charakteryzuje się wyrazistym, cierpkim, słodkawym smakiem, dzięki czemu pobudza i dodaje energii. Z tego względu często wykorzystywana jest do podkreślenia smaku herbat śniadaniowych np. English breakfast. Istotne są również jej właściwości prozdrowotne, gdyż zawarte w niej garbniki sprawiają, że Assam działa przeciwzapalnie. Dzięki ofercie marki Czas na Herbatę możemy rozkoszować się nie tylko klasyczną wersją herbaty Assam, ale także kompozycjami uzupełnionymi smakowitymi dodatkami. Niedawno do asortymentu dołączyły również dwie nowości: Assam STGFOPIS Harmutty - herbata czarna z widocznymi złotymi tipsami, która wyróżnia się pełnym, intensywnym smakiem z wyczuwalnymi słodowymi nutami oraz miodowo-kwiatowym finiszem, a także Assam TGFOPI Satrupa organic - herbata czarna o łagodnym, klasycznym smaku i delikatnym, słodowym aromacie z kakaowymi nutami. By w pełni rozkoszować się ich właściwościami wystarczy, że 1 łyżeczkę suszu zalejemy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (zaraz po przegotowaniu), a następnie będziemy parzyć go przez ok. 3 minuty pod przykryciem, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu.

Po więcej produktów marki Czas na Herbatę, zapraszamy do sklepów stacjonarnych Czas na Herbatę, a także online na www.czasnaherbate.net.

 

Kompozycja Assam TGFOPI Satrupa organic

Cena: 15,95z ł /50 g

Kompozycja STGFOPIS Harmutty

Cena: 20,95 zł /50 g



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »