Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

HERBATA YUN MING CZARNY - DAR SKŁADANY KU CZCI CHIŃSKICH WŁADCÓW W OFERCIE MARKI CZAS NA HERBATĘ

W południowo-zachodniej części Chin, przy granicy z Wietnamem, Birmą i Laosem, leży wyjątkowa prowincja o nazwie Yunnan. Na jej przepięknych, górzystych terenach, już od 1700 lat, ze spokojem rośnie najstarsze chińskie herbaciane drzewo.

Przed wiekami susz, który został odkryty na owych terenach, służył mieszkańcom jako dar składany ku czci władców. Dziś sami możemy sprawić sobie ten ekskluzywny podarunek. Wystarczy sięgnąć po herbatę Yun Ming dostępną w ofercie Czas na Herbatę.

Smak „południowych obłoków”

Nazwa Yunnan w wolnym tłumaczeniu oznacza „południowe obłoki”. Herbaciane liście, które od wieków wyrastają pod tym urokliwym sklepieniem, nie bez powodu są jednymi z najbardziej znanych i docenianych na całym świecie. Ich uprawy mieszczą się na wysoko osadzonych, górskich terenach, które nie pozostają bez znaczenia dla późniejszego smaku naparu. Klimat panujący w Yunnan jest bowiem wyjątkowy. Prawie półroczny sezon monsunowy przeplata się tutaj z mocnym Słońcem, które niesie ze sobą suszę. Paradoksalnie to właśnie na ten czas przypada okres rozrostu wszelkich upraw w Yunnan. Marka Czas na Herbatę, doceniając siłę tradycji oraz wyjątkowe walory smakowe, wprowadziła do swojej oferty pochodzącą z tych górzystych terenów herbatę Yun Ming Czarny. Jej znakiem rozpoznawczym są duże, mięsiste liście, zwinięte w kulki, które po zaparzeniu osiągają jeszcze większe rozmiary. Intensywny kolor naparu oraz mocny i niezwykle przyjemny smak - charakterystyczny dla tego gatunku - czynią ją ekskluzywną propozycją, dedykowaną herbacianym amatorom. Dodatkowo, Yun Ming Czarny poza walorami smakowymi posiada właściwości zdrowotne. Działa pobudzająco na nasz układ nerwowy, hamuje wydzielanie bakterii w układzie pokarmowym, a także zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca oraz krwi.

Jeśli chcemy posmakować naparu o blisko dwutysiącletniej tradycji wystarczy zalać 1 łyżeczkę Yun Ming Czarny dwustoma mililitrami wody o temperaturze 95 stopni Celsjusza, a następnie parzyć pod przykryciem przez około 3 minuty. Po tym czasie możemy dowoli rozkoszować się wyjątkowym smakiem tego specjału.

Herbata Yun Ming Czarny, jak i wszystkie produkty marki Czas na Herbatę, dostępne są w ofercie sklepów stacjonarnych Czas na Herbatę, a także online na www.czasnaherbate.net.

Herbata Yun Ming Czarny marki Czas na Herbatę

Cena: 48,90 zł /100 g

Progressive to firma, która istnieje na rynku od 1997 r. i jest właścicielem marki CZAS NA HERBATĘ. Od początku swojej działalności specjalizuje się w imporcie, produkcji oraz sprzedaży herbat wysokogatunkowych, a także akcesoriów do jej parzenia i przechowywania. W ofercie znajdują się herbaty czarne, zielone, białe, czerwone, kwitnące, autorskie oraz kompozycje owocowe. W ofercie znajdują się najwyższej jakości herbaty, a także kawy z wszystkich zakątków świata oraz zioła. Sprzedaż prowadzona jest za pośrednictwem sieci sklepów stacjonarnych w całej Polsce (26 sklepów firmowych i 73 sklepy franchisowe) oraz sklepu internetowego www.czasnaherbate.net.

Progressive Agata Szurlej

Sosnowiecka 5