Technologie » Telekomunikacja

Hipnotyzująca promocja Netii

Netia wprowadziła nową promocję, w ramach której przez pierwsze pół roku, klienci otrzymają internet za 1 zł miesięcznie, a pakiet Internet+telefon – za 2 złote. Ofertę wspiera kampania reklamowa z udziałem Tomasza Kota, który wciela się w postać hipnotyzera.

W ramach „Hipnotyzującej promocji", wszyscy nowi i przedłużający umowy klienci - wybierając kontrakt na okres 24 miesięcy - przez pierwsze 6 miesięcy za internet zapłacą tylko 1 zł miesięcznie, a za pakiet internet+telefon 2 zł miesięcznie.

Po tym okresie wysokość miesięcznego abonamentu wyniesie tyle, ile we wcześniejszych promocjach. W efekcie, średni abonament za Szybki Internet Netii o prędkości 1 Mb/s, przy zakupie w pakiecie z telefonem, wyniesie zaledwie 37 zł. Zaś średni miesięczny abonament za łącze o szybkości 8 Mb/s to tylko 59,50 zł.

Promocja dostępna jest we wszystkich technologiach, w których usługi świadczy Netia. Gamę usług można wciąż poszerzyć o Mobilny Internet, na warunkach dotychczasowej promocji.

„W nowej promocji średnia wysokość abonamentów w Netii znacząco spada, dając nawet kilkusetzłotowe oszczędności w stosunku do dotychczas obowiązujących promocji. W porównaniu do oferty innych operatorów, korzystając z łączy Netii o wyższych prędkościach w okresie trwania umowy można zaoszczędzić nawet do 1,5 tys. złotych. Tak wyjątkowa promocja musi być więc automatycznie wsparta wyjątkową kampanią reklamową" - powiedział Michał Dolny, dyrektor marketingu Netii.

Hipnotyzujący Tomasz Kot

W kampanii reklamowej, towarzyszącej nowej promocji, główną rolę ponownie zagra Twarz Netii, czyli Tomasz Kot. Tym razem wcieli się on w postać hipnotyzera.

Za kreację kampanii odpowiada agencja Brasil, zaś za planowanie mediów Zenith Optimedia. Kampania pojawi się 28 września br. w prasie, a od 1 października br. będzie obecna w telewizji (spoty 45, 30 i 15 sek.), radiu (spoty 30 i 15 sek.) oraz w internecie (kampania bannerowa na szerokozasięgowych portalach oraz niestandardowe aplikacje do pobrania - wygaszasz ekranu oraz program do tworzenia „osobistych" filmów z hipnotyzerem).

„Hipnotyzująca promocja" potrwa od 23 września do 30 listopada br. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie www.netia.pl.

Netia jest wiodącym alternatywnym operatorem telekomunikacyjnym, świadczącym m.in. usługi głosowe oraz szerokopasmowego Internetu klientom indywidualnym i biznesowym. Działa na bazie własnej infrastruktury oraz sieci TP.

ap