Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Hotelarskie programy lojalnościowe

Sieci hotelowe, znane na całym świecie, swoim stałym klientom oferują bardzo atrakcyjne programy lojalnościowe. Co można zyskać i jak dużo można zaoszczędzić będąc członkiem takiego programu - odpowiadamy w artykule na przykładzie największej na świecie sieci hoteli marki Best Western.

Dwa słowa o samej marce hoteli

Hotele pod szyldem Best Western znajdują się w niemal 100 krajach na całym świecie. Na sukces marki składa się ponad 4 000 obiektów, które wspólnie tworzą największą sieć hoteli na świecie. By lepiej dopasować się do potrzeb i oczekiwań gości, rodzina hoteli Best Western została podzielona na trzy główne kategorie:

Best Western PREMIER,
Best Western PLUS
Best Western.

To, co wyróżnia markę spośród innych to fakt, że rokrocznie hotele Best Western są nagradzane i wyróżniane w wielu konkursach branżowych. Najczęściej docenianym elementem oferty marki Best Western są właśnie programy lojalnościowe.

Best Western Rewards

Osoby, które są stałymi bywalcami hoteli sieci Best Western mogą liczyć na wiele korzyści płynących z członkostwa w programie lojalnościowym marki. Przygotowany z myślą przede wszystkim dla osób będących stale w podróży, program Best Western Rewards przewiduje wiele profitów dla aktywnych członków.

Zbieranie punktów dla każdego członka programu jest banalnie proste. Wystarczy pokazać swoją kartę członkowską podczas pobytu w hotelu i zbierać punkty. Każdy wydany 1 USD to 10 pkt na karcie. Zdobyte punkty można wymienić na bezpłatne noclegi w dowolnie wybranym hotelu Best Western lub wymienić je na nagrody. Oprócz tego zamiast punktów można zbierać mile lotnicze. Wówczas zdobyte mile można wymieniać na różnego rodzaje świadczenia lub nagrody, które są oferowane przez linie lotnicze.

Jak zostać członkiem?

By zostać członkiem programu Best Western Rewards wystarczy tylko chcieć. Członkostwo jest bezpłatne, a najprostszy sposób by przyłączyć się do programu to wypełnienie formularza w trakcie pobytu w hotelu. Istnieje również możliwość rejestracji na oficjalnej stronie internetowej marki.

Osoby, które uwielbiają podróżować lub stale podróżują służbowo bardzo cenią sobie możliwość korzystania z udogodnień w postaci programów lojalnościowych. Tym bardziej, że polityka firmy przewiduje wiele udogodnień i ciekawych promocji takich jak 3 noclegi w cenie 2, karta Travel Card czy program lojalnościowy specjalnie dla firm. Taka oferta pozwala na wiele oszczędności w trakcie podróży, przez co tak wiele osób chętnie korzysta z programów lojalnościowych.

Artykuł powstał przy współpracy z: http://www.bestwestern.pl/

Suzi