Technologie » Komputery

HR i IT – związek z przyszłością

Nasi małżonkowie dorastali osobno. HR jako najmłodszy syn Zarządzania i Biznesu zawsze miał pod górkę. Starsze rodzeństwo: Finanse, Sprzedaż, Logistyka miały łatwiej. Państwo Biznes, rodzice HR, nigdy nie ukrywali, że HR pojawił się przypadkiem – ot, wakacyjna wpadka.

Dziecko, jak to dziecko, zawsze będzie kochane, ale majątku to raczej nie odziedziczy. Owszem, dostanie jakieś kieszonkowe. Owszem, zostanie pochwalone za kolejne osiągnięcia i dobre oceny. Czasem nawet zorganizuje się dla latorośli publiczny występ przy okazji świątecznego spotkania. Potem brawa, uściski ręki… nasz HR, moja krew.

Ale na cotygodniowe narady rodzinne zapraszany nie był, bo za młody… Zresztą co on tam ma do powiedzenia na temat rodziny Biznesu… HR długo musiał przekonywać rodziców do tego, że potrafi jednak wnieść coś interesującego. Tak naprawdę zauważali go jedynie dzięki niepowodzeniom pozostałych członków rodziny. Wówczas HR potrafił powiedzieć, dlaczego im się nie udało i podsuwał pomysły, które mogły poprawić ich skuteczność działania. Można powiedzieć, że w dużej mierze to porażki braci pomogły HR w zbudowaniu sobie jako takiej pozycji. Nadal był młodszym synem, nadal jeszcze nie był zapraszany na narady, ale już czasem pytany o zdanie. Czasem nawet zapraszany do wspólnych projektów ze starszym rodzeństwem.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/rozwiazania_hr/hr_i_it_zwiazek_z_przyszloscia.html

openmediagroup