Technologie » Komputery

Huawei promuje otwarty model innowacyjności

Podczas targów CeBIT, które odbywają się od 16 do 20 marca br. w Hanowerze, Huawei zaprezentował szereg nowych rozwiązań teleinformatycznych.

Tegoroczne targi CeBIT, będące najbardziej rozpoznawalnym wydarzeniem w sektorze ICT, upływają pod hasłem „Innovative ICT to Build a Better Connected World - Z innowacyjnymi rozwiązaniami ICT budujemy lepiej skomunikowany świat”.

Huawei aktywnie podkreśla swoją obecność na targach, organizując prelekcje i dyskusje panelowe z partnerami oraz firmami z branży i włączając się w wiele innych przedsięwzięć. Firma Huawei zwołała również konferencję prasową, forum CIO (specjalistów ds. informatyki) oraz przygotowała uroczystości, podczas których podpisane zostaną umowy z klientami i partnerami. Ekspozycja Huawei znajduje się w Hali 2, w lokalizacji B30 a specjalną strefę wystawową firmy można obejrzeć w Centralnym Chińskim Pawilonie w Hali 6.

Tegoroczna edycja CeBIT koncentruje się wokół pojęcia transformacji cyfrowej oraz hasła „d!conomy” a jednym z najgorętszych tematów hanowerskich targów jest strategia high-tech pn. „Industry 4.0” („Przemysł 4.0”), której koncepcja przedstawiona została przez rząd niemiecki. Głównym celem „Industry 4.0” ma być promowanie rozwoju technologii infrastruktury cyfrowej, a co za tym idzie - również wzrostu gospodarczego. Do tych właśnie wątków nawiązał Yan Lida, prezes Huawei Enterprise Business Group, który wygłosił specjalną prelekcję pt. „ICT źródłem nowej rewolucji przemysłowej”.

CZYTAJ CAŁOŚĆ ARTYKUŁU TUTAJ: http://www.magazynit.pl/rynek-it/huawei-promuje-otwarty-model-innowacyjnosci.html

openmediagroup