Rozrywka i wypoczynek » Sport

Huczne urodziny Akademii Fitness

Tydzień wesołej zabawy, konkursy, nagrody, memy, fantazyjne zdjęcia, pyszny tort i taneczna zabawa do późnych godzin nocnych, a przy tym wszystkim mnóstwo pozytywnej energii i uśmiechów

– tak w bardzo dużym skrócie można opisać 6. urodziny Akademii Fitness, których finał odbył się 19 stycznia w siedzibie klubu przy ul. Ocickiej.

Gdy 6 lat temu Joanna i Marek Armatys otwierali Akademię Fitness za cel postawili sobie, że nie będzie to tylko klub, w którym poćwiczymy, zrzucimy zbędne kilogramy czy poprawimy kondycję, kwintesencją miejsca miała być wyjątkowa atmosfera. Po 6. latach już nikt nie ma wątpliwości, że założenia udało się w stu procentach zrealizować.

Akademia Fitness, to wyjątkowe miejsce pod wieloma względami. Na 3 salach należących do klubu  uczestnicy zajęć zostawiają hektolitry potu, dziesiątki zgubionych kalorii, ale i troski dnia codziennego. Tam rodzą się wspólne pasje, pozytywne uzależnienia oraz przyjaźnie. Wyjątkowość tego miejsca polega na tym, że nikt, kto przychodzi „poćwiczyć” nie jest anonimowy. Jeśli złapie bakcyla zostaje w Akademii, tworząc historię tego miejsca.

Zarówno właściciele, jak i prowadzący zajęcia instruktorzy dokładają wszelkich starań, aby klubowicze czuli się komfortowo. Wiedzą jak motywować do pracy nad sobą i swoim ciałem. Oferują bardzo bogaty pakiet zajęć dla dosłownie każdego, od świeżo upieczonych mam z maleńkimi dzieciaczkami, po kobiety w ciąży, osoby pracujące czy seniorów. Prowadzą cykl programów motywacyjnych. W swojej załodze posiadają trenerów personalnych i dietetyka. A przede wszystkim mają głowy pełne pomysłów i świeże spojrzenie na zachęcanie ludzi do aktywności fizycznej.

6 lat Akademii Fitness
Styczeń, to wyjątkowy miesiąc dla klubu, bo świętuje swoje urodziny. A któż nie lubi imprez?! Tym razem obchodzono je cały tydzień, a do wspólnej zabawy zaangażowani zostali wszyscy klubowicze. Obchody 6. rocznicy klubu rozpoczął challenge. Na każdych poniedziałkowych (14.01) zajęciach instruktor przygotował jedno ćwiczenie, kto wykonał je najlepiej otrzymał nagrodę. Następny konkurs, to „lajkowanie” w portalu Facebook zdjęć grupowych z wtorkowych zajęć. Zwyciężyła grupa z TBC prowadzona przez Joannę Głombik. Następna zabawa, która przyniosła chyba najwięcej śmiechu, to zdania do dokończenia pod zdjęciem każdego z instruktorów- „Co instruktor miał na myśli w chwili uchwycenia go na zdjęciu?”. Tutaj można było puścić wodze fantazji, tak jak przy Memach. Wszystkie zdjęcia i komentarze można zobaczyć na fanpage Akademii w portalu Facebook.

Ponadto były jeszcze konkursy z nagrodami bezpośrednio podczas zajęć, a huczne urodziny zakończono w sobotę (19.01) zabawą z tortem, tańcami i wieloma niespodziankami, nie tylko ze strony organizatorów. Bogaty program artystyczny przygotowała również grupa stałych bywalców klubu z Beatą Wysoczańską- Skroban na czele. Dostarczył on wszystkim mnóstwo śmiechu i dobrej zabawy. Właściciele, tym dniu otrzymali również wyjątkowy prezent, mianowicie certyfikat Najlepszego klubu w mieści Racibórz.

- Rok 2018 uważamy za bardzo udany. Zrealizowaliśmy z dużym sukcesem nasze programy- „Postanowienia Noworoczne” i „Sylwestrowe odliczanie”. Nasze eventy- Walentynki, „Bajkowy Dzień Kobiet”, „Fitness dla zdrowia” i Dzień Seniora – spotkały się z dużym zainteresowaniem. Akcja Aktywne lato z Akademią Fitness pokazała, że lato to wspaniały czas na ćwiczenia na świeżym powietrzu. Nasze trzy akcje charytatywne- nakrętki dla Filipka Szostaka, Latino dance z wąsem i Bieg dla Ani Wojciechowskiej udały się dzięki zaangażowaniu was wszystkich. Dziękujemy wszystkim naszym wspaniałym instruktorom i klientom, że jesteście z nami i motywujecie nas do działania i ciągłego rozwoju. Dziękujemy za wspólnie spędzony kolejny rok, zaufanie i wszystkie miłe słowa. Bez was wszystkich nie byłoby takiej wspaniałej Akademii Fitness, z której jesteśmy bardzo dumni – podsumowali ze wzruszeniem Joanna i Marek Armatys właściciele Akademii Fitness.

Wrażenia uczestników
Pani Helena- do Akademii Fitness przychodzę regularnie. Moje ulubione zajęcia to ABT, Brzuchomania, jestem zachwycona trenerkami prowadzącymi. Korzystając z okazji, chciałam twórcą Akademii złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji 6. urodzin klubu. Życzę wam, aby jeszcze więcej osób do was przychodziło, dbało z wami o linię i korzystało z tej pięknej atmosfery i było zadowolonych, tak jak my tu obecni. Sto lat Akademio!

Sara Waniek- za co uwielbiam Akademię Fitness? Przede wszystkim za świetną, niepowtarzalną atmosferę. Uczęszczam na zajęcia Latino dance i jestem z nich bardzo zadowolona. Wszystkim tworzącym Akademię życzę przede wszystkim zdrowia, bo muszą je mieć, aby nadal tak pięknie prowadzili klub i trzymali ten niezwykły rodzinny klimat. W końcu, wielu z nas przychodzi tu właśnie dla tej niepowtarzalnej atmosfery.

Maciek Kozina- na zajęcia do Akademii Fitness chodzę już 4 lata. Ale dopiero w poprzednim roku zacząłem intensywniej trenować. Korzystam z rozmaitych zajęć. Teraz postanowiłem się przekonać, zresztą wielokrotnie zachęcany, jak jest na urodzinach. Muszę przyznać, że impreza jest przednia, najwyższych lotów, a ludzie cudowni i świetnie się bawią. Na każdych zajęciach widać tę rodzinną atmosferę, a takie imprezy jak np. urodziny jeszcze bardziej integrują. Pozostaje nam tylko czekać na kolejne.

Adventure Media