Gospodarka » Żywność

Hurtowa sprzedaż alkoholu dzięki systemowi ERP Navireo

Kujawianka Inter Sp. z o.o. – regionalna hurtownia alkoholu i napojów bezalkoholowych z centralą w Bydgoszczy – wykorzystuje system ERP Navireo firmy InsERT.

System zintegrował wszystkie aktywności biznesowe przedsiębiorstwa, zorganizował sprzedaż i zarządzanie magazynem, umożliwił analizy rentowności i łatwy dostęp do informacji online.

Wdrożenie systemu ERP Navireo zapewniło przedsiębiorstwu Kujawianka Inter dostęp online do wszystkich operacji wykonywanych zarówno w siedzibie firmy, jak i w oddziale bez konieczności każdorazowego importowania aktualnych danych.

Władze spółki uzyskały sprawne narzędzie zarządzania umożliwiające wgląd w aktualne stany magazynowe, informacje o bieżącej sprzedaży, zakupach czy danych finansowo-księgowych z dowolnego miejsca z dostępem do Internetu. Dzięki nowemu systemowi zarząd może analizować rentowność sprzedaży poszczególnych towarów, grup towarowych, a także efektywność pracy przedstawicieli handlowych.

Intuicyjna obsługa programu, zwłaszcza rozbudowany system uprawnień, szybkie wydobywanie potrzebnych danych i łatwe przeszukiwanie istotnych informacji zwiększyły wydajność pracy w firmie. Navireo umożliwia prowadzenie efektywnej polityki kredytowej i łatwe monitorowanie należności, pomimo znacznie rozbudowanej bazy kontrahentów Kujawianki Inter.

Opiekę wdrożeniową w spółce Kujawianka Inter sprawuje firma SYBAN z Bydgoszczy.

Navireo to system klasy ERP adresowany do firm średniej wielkości, stawiających wysokie wymagania aplikacjom do zarządzania przedsiębiorstwem. System można dostosować do indywidualnych potrzeb każdego przedsiębiorstwa, jego działów, a nawet konkretnych użytkowników. Pomimo bogatej funkcjonalności pozostaje przyjazny i intuicyjny w obsłudze. Rozbudowa Navireo jest bardzo prosta. Dzięki dostarczonej wraz z systemem bibliotece programistycznej możliwe jest stworzenie rozwiązań spełniających nawet bardzo nietypowe wymagania klienta. Modułowa budowa sprawia, że nie ma konieczności wdrażania całego systemu. www.navireo.pl

InsERT S.A. jest największym w kraju – pod względem liczby sprzedanych licencji – producentem oprogramowania dla firm. Strategia firmy polega na tworzeniu programów wysokiej jakości, które jednocześnie są przyjazne w użytkowaniu i na tyle uniwersalne, by mogły spełniać wymagania bardzo różnych odbiorców. Dotychczas InsERT sprzedał ponad 480 tys. licencji, a rozwiązania oferowane przez spółkę wielokrotnie zdobywały najważniejsze tytuły i wyróżnienia. Oferta firmy obejmuje kompleksowe rozwiązania wspomagające zarządzanie małymi i średnimi firmami, począwszy od obsługi działu handlowego i gospodarki magazynowej, po programy z zakresu księgowości i finansów, rozwiązania przeznaczone dla działów kadr i płac oraz programy dla użytkowników indywidualnych. Najbardziej popularne systemy Insertu to: Subiekt GT, Rachmistrz GT, Rewizor GT, Gratyfikant GT, Gestor GT oraz ERP Navireo.

marek.szklarz@insert.com.pl