Technologie » Komputery

IDC: Comarch zdominował rynek MSP z udziałami o wielkości ponad 52%

comarchWedług najnowszego raportu IDC* prezentującego rynek aplikacji biznesowych w Polsce, Comarch z udziałami ponad 52% wybił się na pozycję niekwestionowanego lidera w kategorii Small Business.

Osiągnięcie tak zdecydowanej przewagi na rynku Small Business to niewątpliwy sukces krakowskiego dostawcy systemów informatycznych. Skalę dominacji obrazuje fakt, iż druga w kolejności firma, będąca jednocześnie konkurencją dla Comarch, kontroluje tylko 6,9% rynku.

Największy wpływ na zdominowanie przez Comarch rynku Small Business ma oferowany przez spółkę system dla małych i średnich przedsiębiorstw: Comarch ERP Optima. Korzysta z niego już ponad 63 000 małych i średnich firm z różnych branż, oraz ponad 6000 biur rachunkowych. Z kolei według najnowszego Badania Satysfakcji Klientów przeprowadzonego przez Comarch, przeprowadzonego w lipcu 2015 roku, 87% użytkowników Comarch ERP Optima poleca wykorzystywane przez siebie oprogramowanie innym firmom.**

Czytaj całość artykuł tutaj: http://erp-view.pl/wiadomosci/idc_comarch_zdominowal_rynek_msp_z_udzialami_o_wielkosci_ponad_52.html

openmediagroup