Rozrywka i wypoczynek » Sport

II Mistrzostwa Polski Energetyków w Półmaratonie w Raciborzu

28 sierpnia, w Raciborzu w ramach RAFAKO Półmaraton Racibórz odbędą się II Mistrzostwa Polski Energetyków. Biegacze reprezentujący firmę RAFAKO S.A. dodatkowo powalczą o Puchar Prezes RAFAKO. Rywalizacji sportowej towarzyszyć będzie m.in. piknik rodzinny z wieloma atrakcjami.

Cała impreza, podobnie jak rok temu, będzie miała akcent charytatywny.

Wśród społeczeństwa rośnie świadomość tego, jak ważna jest aktywność fizyczna. Jednym z najpopularniejszych i najczęściej uprawnianych sportów są biegi. Jak twierdzą miłośnicy tej dyscypliny- to najprostsza forma rekreacji. Odbywające się zawody (półmaratony, maratony, sztafety biegowe, itp.) gromadzą coraz więcej osób, czego przykładem jest chociażby ubiegłoroczny RAFAKO Półmaraton Racibórz. W tym roku druga jego edycja odbędzie się 28 sierpnia. Zapisy już trwają. Liczbę miejsc zwiększono do 800.

Sponsorem tytularnym raciborskiego półmaratonu, podobnie jak rok temu, jest firma RAFAKO S.A. Dlatego też w ramach imprezy, również wzorem poprzedniej edycji, odbędą się II Mistrzostwa Polski Energetyków w Półmaratonie. Zawody te kierowane są do pracowników szeroko pojętej branży energetycznej. Partnerem II Mistrzostw Polski Energetyków w Półmaratonie jest Federacja Sportowa „Energetyk”.

- Obejmując w ubiegłym roku rolę partnera tytularnego raciborskiego półmaratonu, zaproponowaliśmy, aby niezależnie od dodatkowej klasyfikacji dla pracowników RAFAKO, zorganizować Mistrzostwa Polski Energetyków w Półmaratonie. Pomysł ten spotkał się z przychylnym odzewem ze strony branży energetycznej, dlatego też w tym roku Mistrzostwa Polski Energetyków odbędą się po raz drugi. Taka impreza służy promocji zarówno naszej firmy, jak i miasta. Nie mniejszą motywacją był dla nas również fakt, że coraz większa liczba pracowników RAFAKO ulega pasji biegania. Mamy więc nadzieję, że drużyna RAFAKO stanie na podium tegorocznej edycji Mistrzostw Energetyków – mówi zapraszając do rywalizacji Piotr Karaś, dyrektor Biura Marketingu w RAFAKO S.A.

Dodatkowo, pracownicy RAFAKO powalczą o Puchar Prezes RAFAKO.   Warto dodać, że II edycji RAFAKO Półmaraton Racibórz towarzyszyć będą: profesjonalna rozgrzewka, Pasta Party, piknik rodzinny z wieloma atrakcjami. Impreza będzie miała akcent  charytatywny. W tym roku zbierane będą pieniądze na leczenie i rehabilitacje dwójki młodych raciborzan. Organizatorem II RAFAKO Półmaraton Racibórz jest Miasto Racibórz oraz Ośrodek Sportu i Rekreacji w Raciborzu.

II RAFAKO Półmaraton Racibórz odbędzie się w niedzielę, 28 sierpnia 2016 roku. Zawodnicy do pokonania  będą mieli dokładnie 21 097,5 m ulicami Raciborza. Trasa posiada atest PZLA. Organizatorami przedsięwzięcia jest Miasto Racibórz, Ośrodek Sportu i Rekreacji w Raciborzu, a sponsorem głównym firma RAFAKO S.A. W ramach imprezy odbędą się II Mistrzostwa Polski Energetyków. Szczegóły dotyczące I RAFAKO Półmaraton Racibórz znajdują się na stronie internetowej: http://www.raciborz.pl/miasto_raciborz/polmaraton.html

KONTAKT:

Aleksandra Dik

aleksandradik@adventure.media.pl

Adventure Media s.c. Agencja Public Relations

www.adventure.media.pl

fax 32 417 01 70

Adventure Media

• avatar
    ~anii 2016-06-24 11:18:58

brawo RAFAKO! trzymamy kciuki, tak jak i na pko polmaratonie! do boju