Firma » Bankowość

ING w gronie najlepszych brokerów w Europie Środkowo – Wschodniej

ING zostało uznane za drugi najlepszy dom maklerski na europejskich rynkach wschodzących (EMEA) - wynika z najnowszych badań Thomson Reuters Extel Survey.

Sukces ten nie byłby możliwy bez doświadczenia i zaangażowania ekspertów z ING Securities, w szczególności Mileny Olszewskiej - Miszuris oraz Piotra Palenika, którzy zostali uznani za najlepszych analityków w regionie EMEA. Na wysokim piątym miejscu znalazł się również Andrzej Knigawka z zespołu analityków giełdowych ING.

Thomson Reuters oraz Extel już po raz 36 przeprowadziły research on-line. W badaniu wzięło udział:

1400 klientów firm brokerskich, 2000 analityków z 172 domów maklerskich oraz przedstawiciele 400 firm notowanych na giełdach. Wyniki Thomson Reuters Extel Survey były mierzone wg wielkości aktywów zarządzanych przez klientów i zweryfikowane przez firmę Deloitte.

ING Securities jest uniwersalnym biurem maklerskim, które oferuje profesjonalne usługi zarówno dla klientów instytucjonalnych, jak i dla inwestorów indywidualnych. Za jego pośrednictwem można dokonywać transakcji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie oraz na największych światowych rynkach finansowych. Atutem oferty jest profesjonalny serwis informacyjny i analityczny przygotowywany przez zespół doświadczonych analityków w Katowicach, Warszawie i Londynie.

ap