Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Insalatissime Meksykańska marki Rio Mare, czyli sałatka z meksykańskim akcentem

Jak przełamać rutynę w jadłospisie? Jak dostarczyć organizmowi codziennej dawki witamin i mikroelementów bez czasochłonnego przyrządzania posiłku? Jak zaspokoić zmysł smaku, a także ciekawość wynikającą z poznawania nowych potraw?

Recepta jest prosta - Insalattissime Meksykańska marki Rio Mare – pyszna i zdrowa sałatka, o zdecydowanym, pikantnym smaku, przygotowana z doskonałej jakości tuńczyka i warzyw, bez dodatków konserwantów.

Połączenie dużych i soczystych kawałków tuńczyka i warzyw jest podstawą sałatki Meksykańskiej Insalatissime marki Rio Mare. Aby nadać daniu zdecydowanego smaku i aromatu, uzupełniono je o unikalne połączenie przypraw, a efektem jest przekąska w prawdzie meksykańskim stylu. Wystarczy oderwać wieczko, by poczuć się jak w trakcie egzotycznych wakacji w Meksyku, bez względu na to czy sałatkę zjemy prosto z opakowania, czy dodamy ją do tortilli, enchilady lub burrito.

Insalatissime – zdrowie w zasiegu ręki

Lato to czas, kiedy szczególnie zwracamy uwagę na nasze samopoczucie, zdrowie i linię, a co za tym idzie również dietę. Dlatego potrawami, które bardzo cenimy o tej porze roku są sałatki. Zdrowe, lekkie i pożywne, stanowią cenne źródło składników odżywczych i niezapomnianych wrażeń smakowych. Miłośnikom sałatek dedykowana jest właśnie Insalatissime Meksykańska - na bazie tuńczyka, warzyw i aromatycznych przypraw, bez dodatku konserwantów. Zawarta w sałatce porcja tuńczyka dostarcza naszemu organizmowi dzienną porcję minerałów, białka i witamin, fasola i kukurydza, warzywa bogate w węglowodany, zapewniają z kolei niezbędną energię. 100 gram odsączonego produktu zawiera 10 g białka oraz 9, 50 g węglowodanów. Jako produkt lekkostrawny powinien zagościć przede wszystkim w jadłospisie osób aktywnych, dbających o linię, gdyż 100 g produktu to tylko 250 kcal.

Insalatissime – Innowacyjny produkt

Dania gotowe kojarzą się zazwyczaj z dużą ilością środków konserwujących, których użycie  w przypadku produktów marki Rio Mare jest wykluczone. Insalatissime Messicana to zatem ukłon w stronę wszystkich, którzy pomimo braku czasu na przygotowanie posiłków, pragną odżywiać się zdrowo i świadomie. Sałatka Insalatissime, konserwowana zgodnie z tradycyjnymi metodami, serwowana jest w innowacyjnych pojemnikach ISY-PIL, które gwarantują zachowanie właściwości odżywczych. Wygodne i nowoczesne opakowanie sprawia, że Insalatissime Rio Mare możemy mieć zawsze pod ręką - zarówno w podróży, na pikniku, w szkole czy w biurze. Co więcej, gwarancją smaku sałatek Insalatissime jest staranny dobór najwyższej jakości tuńczyka w połączeniu z wyśmienitymi, naturalnymi składnikami. Tuńczyk Rio Mare wytwarzany jest z cenionych gatunków, poławianych w krystalicznie czystych, nieskażonych morskich wodach oceanicznych.  Świeże warzywa – fasola i kukurydza pochodzą z kolei ze słonecznych włoskich plantacji, co wpływa na znakomity smak sałatki, która może stanowić nie tylko pożywny dodatek do obiadu, ale również posiłek sam w sobie.

Sałatki Rio Mare Insalatissime to lekkie, smaczne i gotowe do spożycia dania przygotowane z doskonałej jakości tuńczyka Rio Mare oraz wielu innych apetycznych składników, bez dodatku konserwantów. Świeże, oryginalne sałatki dostępne są w 3 pysznych smakach – Meksykańska, Tuńczyk i kukurydza, Tuńczyk i fasola.

Insalatissime Meksykańska:

Pojemność: 160 g

Cena brutto:  10,99 zł

Producent: Bolton Alimentari S.A.

Poniżej znajduje się przepis na:

Sałatka Meksykańska z awokado i roszponką:

Czas przygotowania: 15 minut

Produkt Rio Mare: Sałatka Insalatissime Meksykańska

Danie: Przystawki

Składniki dla czterech osób:

1 awokado, 1 limonka, 2 opakowania Sałatki Meksykańskiej Rio Mare, 200 g pomidorów koktajlowych, 50 g roszponki

Przygotowanie:

1. Umyć i pokroić w kostkę pomidory

2.Skórkę limonki zetrzeć na tarce a z limonki wycisnąć sok

2. Obrać awokado, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki

3. 2 opakowania Insalatissime Meksykańska wymieszać  z pomidorami i awokado

4. Całość ozdobić roszponką i posypać startą na tarce skórką limonki

Buon Appetito!

Inne doskonałe przepisy z użyciem produktów Rio Mare znajdziecie Państwo na stronie producenta http://www.riomare.pl/przepisy.htm

Link do serwisu, umożliwiającego sprawdzenie biografii Tuńczyka marki Rio Mare:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Bolton Alimentari S.A.– wpierw pod nazwą Manzotin, powstała w 1951 roku w we Włoszech w Cermenate, w prowincji Como. Od 1960 roku jej sztandarowym produktem stał się tuńczyk w puszcze. Przez lata spółka powiększyła asortyment marki Rio Mare o sardynki, pasty rybne i sałatki. Obecnie Bolton Alimentari jest częścią grupy Bolton Group, która zajmuje się produkcją i dystrybucją produktów na skalę międzynarodową oraz skupia marki m.in. z takich obszarów jak żywność, kosmetyki i gospodarstwo domowe. Prowadzona przez firmę polityka „Odpowiedzialna Jakość” gwarantuje poszanowanie dla środowiska i człowieka w całym procesie produkcyjnym. Członek – założyciel ISSF, Rio Mare promuje kulturę zrównoważonych połowów, które maja na celu ochronę ekosystemów morskich, a także samego tuńczyka.

flypr