Gospodarka » Żywność

Internetowa porównywarka cateringów dietetycznych Cateromarket.pl w nowej odsłonie

Do niedawna catering dietetyczny był dla wielu osób czymś zupełnie nieznanym. Z kolei dziś to szalenie popularna forma zdrowego odżywania, a firm oferujących jedzenie w pudełkach na polskim rynku przybywa z dnia na dzień.

Konsumenci stają więc przed trudnym wyborem i niejednokrotnie gubią się w gąszczu ofert, nie wiedząc jak wybrać najlepszą. Tu z pomocą przychodzi Cateromarket.pl - pierwsza w Polsce wyszukiwarka i porównywarka cateringów dietetycznych. Co ciekawe serwis w ostatnim czasie przeszedł metamorfozę, stając się jeszcze bardziej użytecznym narzędziem.

Założenia, które towarzyszyły twórcom portalu pozostają niezmienne. Przez cały czas chodzi o ułatwienie znalezienia odpowiedniego i indywidualnie dobranego cateringu, bez konieczności spędzania wielu godzin w sieci i tracenia czasu na odwiedzanie poszczególnych stron.

- Porównywarka agreguje w jednym miejscu wiele dostępnych rozwiązań dietetycznych, co pozwala szybko wybrać to najbardziej optymalne – podkreśla Łukasz Sot z  Cateromarket.pl. – Jednym słowem proponujemy więc wygodę i oszczędność czasu, a także namawiamy na zmianę nawyków żywieniowych poprzez wybór zdrowych posiłków. To oferta skierowana głównie do tych, którzy nie mogą pozwolić sobie na wielogodzinne zakupy i gotowanie.

Co ciekawe, serwis Cateromarket.pl w ostatnim czasie przeszedł całkowitą metamorfozę. Zmienił się jednak nie tylko wygląd strony internetowej, ale przede wszystkim cały sposób korzystania z niej.

- Zależało nam na tym, aby rozwiązania jakie proponujemy były proste i naprawdę dostępne dla wszystkich, nawet najbardziej wymagających użytkowników  – dodaje Łukasz Sot.

Aktualnie wystarczy tylko wybrać miasto, a serwis automatycznie przekierowuje użytkownika do rankingu firm. Są one uszeregowane w kolejności od tych mających  najlepsze opinie klientów do tych najsłabiej ocenianych.

- Pozwala to na podkreślenie roli klientów i ich opinii – w ten sposób rzetelni dostawcy „zdrowych pudełek” zawsze będą na wysokich pozycjach, a cały serwis zyska bardziej „społecznościowy” charakter – mówi przedstawiciel Cateromarket.pl.

Warto podkreślić, że serwis w nowej odsłonie daje też możliwość sprawdzenia czy firma posiada wszystkie niezbędne pozwolenia stacji sanitarno - epidemiologiczne. Potwierdzeniem dostarczenia tego typu dokumentów jest wpis w odpowiednim okienku. W przypadku ich braku w tym miejscu pojawia się zdanie: „Brak informacji o pozwoleniach sanepidu”.  Zdaniem przedstawiciela porównywarki ma to na celu jeszcze większe uwiarygodnienie oferentów.

- Do tego dochodzi także weryfikacja, czy dana firma cateringowa korzysta z usług profesjonalnego dietetyka czy też nie. Jest to bardzo ważne, ponieważ niestety część z nich to nastawione na zysk restauracje, w ofercie których znaleźć można catering… ale niekoniecznie dietetyczny. Współpraca z dietetykiem może być zaś sposobem na odsianie tego typu podmiotów – mówi Łukasz Sot.

Oprócz tego Cateromarket.pl udostępnił użytkownikom dodatkową usługę, jaką jest możliwość składania zamówień bezpośrednio za pośrednictwem serwisu.

- Klient w prosty sposób może złożyć zamówienie przez naszą stronę, a firma cateringowa dostaje powiadomienie mailowe, kontaktuje się z nim i finalizuje wszystkie szczegóły  – wyjaśnia Łukasz Sot.

Serwis Cateromarket.pl powstał w odpowiedzi na coraz większą liczbę firm oferujących catering dietetyczny. Co ciekawe jest już dostępny w ponad 350 miastach i miejscowościach w całej Polsce.

publicum