Technologie » Komputery

Internetowa sprzedaż artykułów sportowych pod opieką systemu Sente

Intensywnie rosnąca liczba zamówień i związany z tym dynamiczny rozwój spółki (podwojenie przychodów w okresie 2 lat) spowodowały sytuację, w której firma musiała podjąć intensywne kroki w kierunku zintegrowania swojego działania w całości organizacji.

Aby to siągnać,  zdecydowano się na wdrożenie kompleksowego systemu wspomagajacego procesy operacyjne i taktyczne firmy w następujących obszarach: Sprzedaż i CRM, Logistyka, WMS, Finanse i Księgowość, Controlling i Informacja Zarządcza, Personel, Workflow i Dokumenty, eCommerce.

Na wyborze systemu Sente zaważyły konkretne propozycje rozwiązań dla wyzwań, z którymi mierzy się Ortens i możliwość dostosowania systemu do indywidualnej sytuacji firmy. W podjęciu decyzji pomogły również referencje udzielone przez dotychczasowych klientów Sente.

Jedną z najważniejszych korzyści wynikających ze zastosowania systemu będzie możliwość integracji pracy różnych obszarów działania organizacji. Praca na jednej bazie danych zaoszczędzi czas i zasoby poświęcane na powielanie danych pochodzących z różnych programów funkcjonujących do tej pory w firmach. Nastąpi integracja systemu eCommerce z obszarami systemu odpowiedzialnymi za sprzedaż, BOK, finanse i księgowość oraz zarządzanie magazynem.

Ważnym elementem wdrażanego rozwiązania będzie realizacja koncepcji zintegrowanego zarządzania ofertą handlową dla wielu kanałów sprzedaży (własne sklepy eCommerce, Allegro, Ceneo, sklepy partnerów, sklepy stacjonarne). Wszystkie procesy związane z copywriting’iem, zarządzaniem cenami i promocjami w tych kanałach będą zintegrowane w jednym pulpicie, co znacznie usprawni pracę sprzedawców odpowiedzialnych za poszczególne branże, i pozwoli firmie lepiej zarządzać swoją sprzedażą i marżami.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://erp-view.pl/erp/internetowa_sprzedaz_artykulow_sportowych_pod_opieka_systemu_sente.html

openmediagroup