Firma » Biznes

INTRO PR z młodymi twórcami

Agencja marketingu i public relations INTRO PR podjęła współpracę z Fundacją Młodzi Twórcy im. prof. Piotra Dobrowolskiego z Katowic. Współpraca ma charakter pro publico bono i dotyczy obsługi public relations Fundacji.

Agencja odpowiada za doradztwo i bieżącą obsługę PR fundacji oraz realizowanych przez fundację projektów – szczególnie w obszarze komunikacji zewnętrznej. - Chętnie angażujemy się w działalność sektora NGO, wspierając organizacje pozarządowe swoją wiedzą i doświadczeniem w zakresie skutecznego budowania ich wizerunku – podkreśla Adam Misa, managing director INTRO PR. To nie pierwsza tego typu współpraca agencji, wcześniej konsultanci INTRO PR zajmowali się pro publico bono promocją projektu pt. „Biały ząbek – moja pierwsza wizyta u dentysty” realizowanego na rzecz Centrum Edukacji i Rozwoju Dziecka KOLOROWO.

Fundację Młodzi Twórcy dotychczas wspierała gliwicka agencja VIS Media, specjalizująca się w content marketingu. Teraz firmy połączą siły i wspólnie będą realizować spójną komunikację wizerunkową i marketingową fundacji. Wiceprezes VIS Media Ewa Stępniewicz pełni jednocześnie funkcję rzecznika prasowego Fundacji Młodzi Twórcy. Adam Misa z INTRO PR będzie szefem biura prasowego FMT, który uruchomił właśnie centrum prasowe fundacji pod adresem: www.intropr.pl/centrum/fmt.

Katowicka Fundacja Młodzi Twórcy wspiera rozwój intelektualny młodych utalentowanych ludzi. Patronem fundacji jest prof. Piotr Dobrowolski – wieloletni dyrektor Instytutu Nauk Politycznych i Dziennikarstwa Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, autor badań i prac naukowych poświęconych współpracy europejskiej, który wspierał naukowe dążenia młodych ludzi. Aby kontynuować jego szlachetne idee wspierania naukowych dążeń młodych ludzi, przyjaciele i rodzina śp. zmarłego Prof. Piotra Dobrowolskiego założyli Fundację Młodzi Twórcy. Zamierzeniem Fundacji jest też pomoc w realizacji istniejącego już Konkursu o Nagrodę im. Prof. Piotra Dobrowolskiego za najlepszy doktorat z zakresu niemcoznawstwa, który to konkurs został ustanowiony w 2007 r. przez Polskie Towarzystwo Nauk Politycznych.

INTRO PR