Firma » Bankowość

Jak porównywać oferty szybkich pożyczek i wybrać najlepszą

Szybka pożyczka to ogromne wsparcie finansowe, na które decyduje się wielu ludzi i to niejednokrotnie.

Trudna sytuacja finansowa, a w tym niewystarczające wynagrodzenie za pracę, nieplanowane i zarazem pilne wydatki, brak pomocy ze strony znajomych lub rodziny, to tylko niektóre przeciwności losu, z jakimi dziś musi mierzyć się społeczeństwo. Na szczęście szybka pożyczka nie jest taka zła. Trzeba tylko porównać oferty i rzecz oczywista wybrać najlepszą.

Wady i zalety samodzielnego porównania ofert

Samodzielne porównanie ofert szybkich pożyczek to proces, który ma wady, jak i zalety. Warto wymienić co najmniej kilka, aby uświadomić przyszłym pożyczkobiorcom, że to w gruncie rzeczy nie taka prosta sprawa.

Wady:

• samodzielne porównywanie ofert zajmuje dużo czasu,
  • czasem trzeba się dokształcić, by zrozumieć warunki pożyczki,
  • można dotrzeć do fałszywych informacji.

Zalety:

• można zorientować się, jakie są oferty i firmy pozabankowe,
  • można samodzielnie dokonać wszelkich obliczeń i dzięki temu zdobyć dodatkową wiedzę,
  • pożyczkobiorca decyduje się na ofertę, którą sam uznał za dobrą i jest świadomy decyzji.

Gotowe rankingi szybkich pożyczek

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyszły pożyczkobiorca zdecydował się na wybór pożyczki z gotowego już rankingu. Zwykle pożyczki zestawione są w dużej tabeli, która obejmuje informacje dotyczące oprocentowania, prowizji i pozostałych kosztów, a także kwoty, jaką można wziąć i czasu, w jakim trzeba spłacić dług. Dzięki temu łatwiej jest wybrać pożyczkę, choć należy zaznaczyć, że i tak pozostanie jeszcze samodzielne przeliczenie wysokości rat dla kwoty, na jaką pożyczkobiorca się zdecyduje w czasie, jaki uzna za najlepszy do spłaty. Na pewno korzystanie z gotowych rankingów, gdzie oferty szybkich pożyczek są już porównane, jest bardzo wygodne. Warto sprawdzić np. ranking z ponad 50 najpopularniejszymi ofertami szybkich pożyczek na www.centrumpozyczek360.pl/ranking

Co brać pod uwagę przy porównaniu pożyczek?

Porównanie ofert szybkich pożyczek jest czasochłonne, czasem nudne, niekiedy też skomplikowane, ale bez tego naprawdę nie sposób wybrać tej najlepszej. Dokonując porównania ofert szybkich pożyczek, a później wyboru jednej z wymienionych, należy wziąć pod uwagę następujące szczegóły:

• rzetelność firmy,
  • wysokość oprocentowania,
  • wysokość prowizji i pozostałych kosztów,
  • ograniczenia czasowe dotyczące spłaty pożyczki,
  • maksymalna wysokość pożyczki,
  • opłaty za wcześniejszą spłatę pożyczki,
  • kary za opóźnienia w spłacie pożyczki,
  • czy firma sprawdza zdolność kredytową, potrzebuje zaświadczeń o dochodach itp.

Porównania ofert szybkich pożyczek można dokonać na wiele sposobów. Jednak szybka pożyczka, czyli błyskawiczne formalności nie zobowiązują pożyczkobiorcy do równie szybkiego analizowania ofert, ponieważ to należy zrobić na spokojnie i z rozwagą. Można samodzielnie sprawdzić poszczególne oferty pożyczek w różnych firmach, ale też skorzystać z gotowych rankingów, oczywiście wybierając te aktualne. Podążając tym krokiem, należy mimo wszystko sprawdzić wiarygodność danych zamieszczonych w takich zestawieniach. Najlepiej wybierać te rankingi, które tworzone są w profesjonalnych serwisach finansowych, przez ekspertów. Wówczas nie ma się czego obawiać, a jeszcze wiele można się z nich nauczyć.

slawek

• avatar
    ~Mała 2019-05-14 11:00:00

jak porównać szybko? Ja korzystam z możliwości, jaką dają porównywarki pożyczkowej np. w tej pozyczkowy-portal.pl, znajdziemy wszystkie informacje w jednym miejscu. Dobrze zorientować się z kim podpisujemy umowę, dlatego też znajdziemy tam nie tylko opinie ekspertów, ale klientów firm pożyczkowych. Dodatkowo wydaje mi się, że atrakcyjne są promocje i konkursy udostępnione na serwisie.

• avatar
    ~oewonga 2016-02-03 15:35:06

Witam! Wszystkich zainteresowanych pożyczką na dogodnych warunkach zapraszam do skorzystania z oferty wonga.com. Maksymalna kwota pierwszej pożyczki do 60 dni wynosi 1500 zł, a jej koszt to tylko 10 zł. Co więcej, nowi Klienci mogą wnioskować o pożyczkę ratalną - do 3000 zł, nawet w 12 ratach! Koszt pożyczki ratalnej można poznać na stronie wonga.com, pod suwakami, którymi ustawia się kwotę pożyczki i liczbę rat. Aby wnioskować o pożyczkę należy przygotować: numer konta bankowego, dowód osobisty, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego (który będzie niezbędny do weryfikacji) i złożyć wniosek online na naszej stronie internetowej wonga.com.

W razie pojawienia się dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Zapraszam również do bezpośredniego kontaktu z naszą infolinią pod numerem 22 388 88 88* lub skorzystania z chata na naszej stronie wonga.pl

Pozdrawiam
    Tomasz | Ekspert wonga.com

* Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora.