Technologie » AGD - RTV

Jak wygrywa się bieg o nieograniczone zakupy w Media Markt

Już dzisiaj o godzinie 21.00 Finalista konkursu “Bierz co chcesz. Najdłuższe 150 sekund w historii Media Markt” stanie na starcie biegu o nieograniczone zakupy elektroniki użytkowej.

Konkurs „Bierz co chcesz. Najdłuższe 150 sekund w Media Markt” wzbudził ogromne zainteresowanie. Na pytanie konkursowe brzmiące: „Co kupiłbyś w Media Markt w 150 sekund, gdybyś miał nieograniczoną ilość pieniędzy?” wpłynęło ponad 210 000 odpowiedzi!

Największe uznanie jury wzbudziła praca pana Piotra z Pionek. 19-letni student ujął przedstawicieli marki oryginalnością i dopracowaniem stylistycznym. Jego zgłoszenie wyglądało następująco:

Jam jest żak spokojny, gdy przybywam do center handlowych, ku memu ulubionemu kramowi bieżę, by na własne lica obaczyć promocje i klamoty. Przy każdych odwiedzinach marzę o snadnej możliwości nabycia różnych dóbr, jednakowoż często me studenckie fundusze powodują jedynie smutek i zgrzytanie zębów. Można spytać, co często mogę ujrzeć w swej wyobraźni? To rzecz prosta. Cała ziemia staje się radosna i nielicha, nie sczeznę przy grubych knigach i manuskryptach, nie stanę się psim bratem szpetnie przeklinającym swój los, nie stanie się to, gdyż jest na to sposób. Czcigodni pracownicy cechu handlowego zwanego Media Markt, najpotężniejszego z bractw kupieckich w dziedzinie wielu magicznych mocy i technologii mogą mi dać taką możliwość, abym łacno mógł przetrwać nauki. W mej izbie brakuje czarodziejskich urządzeń pozwalających rozwiać smutki i strapienia, czegoś, co porusza radośnie nie tylko ciało, ale i duszę. Gdybym tylko tak miał 150 sekund na zabór tych rzeczy bez potrzeby uiszczania myta w postaci dukatów, niczym młoda kuna ruszyłbym ku stoisku z konsolami. Z takim zakupem idealnie by się łączył sprzęt pokazujący kolorowe obrazy, duże kolorowe obrazy, najlepiej 40 cali w mierze ludzi z morza. Jednak, jaki sens mieć tyle cudów bez wypełniacza dusz i serc, który sprawi, że czas minie szybciej? Nie mógłbym nie obaczyć stoiska z wieloma nowymi grami zapewniającymi godziny beztroskich tańców i swawoli. Taki oto komplet, gdybym mógł obaczyć w mej izbie, byłbym zaiste szczęśliwy. Jednakowoż nie tylko ja, ale i moi zacni kamraci w postaci współlokatorów. Czas i szczęście, które bracia panowie z Media Markt mogą dać biednym i roztropnym żakom są niczym ciepła piękna wiosna po długiej i srogiej zimie. Z takimi marzeniami idę spocząć na łożu. Żegnam i czekam na godzinę mego szczęścia i spełnienia.

Wielki Finał konkursu odbędzie się już dziś o godzinie 21.00 w sklepie Media Markt w podwarszawskich Markach. Bieg rozpocznie się tuż po zamknięciu marketu dla kupujących. Pan Piotr będzie miał 150 sekund na wybranie i własnoręczne dostarczenie na linię mety wymarzonego sprzętu elektronicznego. Wszystko, co uda mu się zgromadzić w tym czasie, będzie należało do niego. Opłaceniem podatku od nagrody oraz transportem nagród we wskazane przez zwycięzcę miejsce zajmie się Media Markt.

Media Markt to największy sprzedawca detaliczny artykułów z zakresu elektroniki użytkowej w Europie. Na sukces, jakim cieszy się ta założona w 1979 r. firma, należąca do Media-Saturn-Holding GmbH, składa się szeroki wybór markowych produktów w niskich cenach, kompetentny personel, doskonała obsługa, charakterystyczna reklama oraz zdecentralizowana struktura organizacyjna. Każdy dyrektor marketu jest równocześnie udziałowcem zarządzanego przez siebie sklepu i tym samym odpowiada za ofertę produktową oraz za ustalanie cen towarów, personel i marketing. Obecnie Media Markt posiada 46 sklepów w Polsce, a ponad 700 w 15 krajach Europy i Azji.

Media Markt
www.mediamarkt.pl
Więcej informacji z firmy MEDIA SATURN  ( press box )

newss.pl