Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Japoński minimalizm w najczystszej postaci

Kolekcja gadżetów i rzeczy codziennego użytku czy elementów garderoby, stworzonych z wybitnymi, japońskimi artystami.

Uniwersalne, ponadczasowo piękne, funkcjonalne bo doskonale przemyślane, wykonane z poszanowaniem kunsztu i tradycji, ale też z nutą innowacji. Mają przecież służyć w codziennym życiu. Zainspirowane filozofią marki Lexus.

W całej linii Crafted for Lexus znajdziemy: organizery, skórzane zestawy podróżne, portfele, elementy wyposażenia wnętrz, a w tym: pledy, lampy, zastawę, substancje zapachowe, baterie słoneczne, czy składowe naszej garderoby: okulary przeciwsłoneczne, buty, koszule, spodnie.

Proste konstrukcje, ręczne wykonanie, tylko z najlepszych materiałów i tylko przez uznanych artystów. I tak na przykład organizer, w którym nawet najmniejsze detale zostały starannie przemyślane. Grubość nici i materiału zmienia się w zależności od „lokalizacji”, co przekłada się finalnie na idealną strukturę. Oczywiście nie ma kompromisów dla eleganckiego wyglądu.

Zapach do wnętrz – unikalny, składający się w 100% z olejów eterycznych pozyskiwanych z roślin uprawianych w japońskich lasach. Pledy, ręcznie barwione, więc nie ma dwóch identycznych, a tkanina z której są wykonane współpracuje przy zmianach temperatury i wilgotności. Baterie słoneczne, kuliste w kształcie, pochłaniające więcej światła niż te o kształtach płaskich, z ogromną elastycznością instalacji – czy to na szybach czy na zakrzywionych powierzchniach. 1-2 mm średnicy i wykonujemy ogromny krok dla pozyskiwania przyjaznej środowisku energii słonecznej.

Buty to japoński minimalizm w najczystszej postaci - zrobione z jednego kawałka skóry, idealne do jazdy, prawdziwie „wypoczynkowe”. Koszule wykonane tradycyjnymi, japońskimi metodami tkania i szycia. Funkcjonalność i dbałość o szczegóły, z dyskretnymi detalami w postaci kolorowych szwów.

Tak proste, uniwersalne, a jednocześnie technologicznie zaawansowane i niezwykle designerskie.

AdComms Media & Marketing Group