Gospodarka » Żywność
Jawo poleca: Pierogi z truskawkami z sosem miodowym i kokosem
Zobacz więcej zdjęć » |
Truskawki świetnie smakują w każdej postaci. Gdy brakuje już na sklepowych półkach tych zerwanych prosto z krzaczka, albo nie starcza nam czasu lub chęci na przygotowanie pysznego truskawkowego posiłku zawsze możemy sięgnąć po ręcznie robione pierogi z truskawkami Jawo. Marka Jawo, częstochowski producent ręcznie robionych specjałów podpowiada, jak tradycyjne pierogi z truskawkami przemienić w wyrafinowane danie gwarantujące zaskakujące doznania smakowe.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Proponujemy pierogi z truskawkami z sosem miodowym i kokosem.
Do przygotowania sosu potrzebować będziemy:
- 50 g wiórek kokosowych
- 100 g miodu
- 350 g soku jabłkowego
- 30 g orzechów włoskich
Podczas gotowania pierogów, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, możemy zająć się przygotowaniem sosu. Zajmie to nam tylko chwilkę: miód z dodatkiem orzechów włoskich i wiórek kokosu należy podgrzać w rondelku i delikatnie mieszać, by połączyć wszystkie składniki. Następnie należy dodać sok jabłkowy i cierpliwie odczekać kilka minut, aż odparuje ok. ¼ objętości sosu. Gotowy sos musimy już tylko schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie polać nim ugotowane pierogi.
Na zakończenie całość posypujemy jeszcze odrobiną wiórków kokosowych i nowe oryginalne danie z truskawkami w roli głównej gotowe.
Smacznego!
Więcej przepisów na stronie www.jawo.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)