Gospodarka » Żywność
JAWO poleca: pyzy ziemniaczane z sosem bazyliowym i winogronami
Zobacz więcej zdjęć » |
Pyzy stanowić mogą doskonałą podstawę wielu dań, i to nie tylko tych uznawanych za tradycyjnie polskie, ale także tych zaskakujących nietypowymi połączeniami składników oraz niezwykłym smakiem. Mięciutkie i rozpływające się w ustach pyzy to dobra baza wielu oryginalnych dań, które z powodzeniem możemy serwować nie tylko na co dzień, ale też podczas uroczystych posiłków. Jawo proponuje pyzy z sosem bazyliowym i winogronami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Do przygotowania tej potrawy wystarczy jedno opakowanie pyz ziemniaczanych JAWO, które należy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do przygotowania sosu bazyliowego potrzebne będą następujące składniki:
- 400 ml śmietany 18%
- 4 ząbki czosnku
- ½ doniczki świeżej bazylii
- ok. 20 kulek zielonych winogron
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie sosu jest bardzo proste. Na początek miksujemy śmietanę, liście bazylii, czosnek, pieprz i sól. Następnie na małym ogniu podgrzewamy, a następnie odparowujemy 1/5 objętości sosu, do którego tuż przed zdjęciem garnka z kuchenki dodajemy drobno pokrojone winogrona. Tak przyrządzonym sosem polewamy ugotowane pyzy i podajemy gorące na stół. Danie ozdabiamy listkami świeżej bazylii oraz winogronami.
Delikatny i lekko słodkawy smak tej potrawy będzie doskonałą odmianą, a także miłym zaskoczeniem dla całej rodziny, która z pewnością doceni kulinarną kreatywność.
Więcej przepisów na stronie www.jawo.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)