Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Jesienią nie będzie Top Model 3

Wszystko wskazuje na to, że miłośnicy popularnego, aczkolwiek kontrowersyjnego programu „Top model. Zostań modelką!” nie zobaczą trzeciej jego edycji w jesiennej ramówce telewizji TVN.

Jesienią w ramówce TVN zabraknie popularnego Top Model. Zgodnie z informacją na nieoficjalnym blogu programu:

"Z finansowania wycofał się główny sponsor – firma Procter & Gamble, którą, jak mówi się nieoficjalnie, nie wyraża zgody na wizerunek Dawida Wolińskiego i Marcina Tyszki oraz nie akceptuje ich zachowania w programie (...)"

Ekipa Top Model zdecydowanie dementuje jednak powyższe informacje, krążące już od kilku dni na wielu portalach twierdząc, że show pojawi się po prostu w przyszłym roku i wydaje się nie wiedzieć nic o wspomnianym zamieszaniu, problemach ze sponsorem czy też opóźnieniach spowodowanych brakiem pieniędzy.

TVN zapowiada, że show powróci na antenę w przyszłym roku, prawdopodobnie na wiosnę. Rozpoczęły się już poszukiwania nowego sponsora, a i żaden z castingów nie został do tej pory i nie będzie już odwołany.

Najbliższy precasting odbędzie się 6 lipca w Warszawie, a dodajmy, że już miały miejsce trzy pozostałe. W dalszej kolejności nagrane zostaną castingi z jurorami (Katarzyna Sokołowska, Dawid Woliński, Marcin Tyszka) oraz prowadzącą, Joanną Krupą, a później odcinki z udziałem finalistek.

Kryzys na rynku reklamowym dotknął nie tylko show "Top Model. Zostań Modelką", ale i serial "Reguły Gry", z którego stacja TVN również musiała ostatnio zrezygnować.

karolka