Moda » Biżuteria

Justyna Steczkowska w kolii za 300 tys. zł

25 listopada odbyło się otwarcie pierwszego w Polsce diamentowego showroomu DIAMONDS INTERNATIONAL CORPORATION oraz wystawy diamentów. Uroczystość otwarcia uświetnił występ Justyny Steczkowskiej, która wystąpiła w diamentowej kolii wartej ponad 300 tys. zł.

Na wystawie diamentów D.I.C. zgromadzono najpiękniejszą biżuterię diamentową oraz kamienie inwestycyjne. Łączna wartość prezentowanych eksponatów to ponad 60 milionów złotych.

Wśród eksponatów zobaczyć można autentyczną koronę MISS UNIVERSE 2010 o wartości ponad 300 tys. zł, wysadzaną 268 diamentami i wzbogaconymi przepięknymi ametystami, a także diamentowe jajko w stylu Fabergé, wysadzane tysiącem diamentów o ogólnej wadze 100 karatów. Wartość samych diamentów jajka przekracza 650 tys. zł.

Uroczystość otwarcia showroomu D.I.C uświetnił recital Justyny Steczkowskiej, która wystąpiła w przepięknej kolii diamentowej o wartości 300 tys. zł, a stworzonej przez projektantów pracowni jubilerskiej D.I.C. Zmysłowość i piękno diamentowych klejnotów w trakcie otwarcia podziwiali także: Hubert Urbański z żoną, Jolanta Borowiec, Agnieszka Popielewicz, Marta Kielczyk, Anna Wendzikowska, Anna Oberc, Katarzyna Krupa, Blanka Winiarska, Bogusław Kudłek, Ireneusz Bieleninik oraz Piotr Sałata.

Wystawa diamentów do 7 grudnia otwarta jest dla szerokiej publiczności. Można ją podziwiać w showroomie D.I.C przy ul. Miedzianej 3a od poniedziałku do piątku w godz. od 10:30 do 19:00, w soboty i niedziele od godz. 14:00 do 18:00. Wstęp na wystawę jest bezpłatny.

Więcej informacji udzieli:
Agnieszka Kołogrecka Tel. 601 40 70 33
agnieszka@bwpr.pl

Diamonds International Corporation – D.I.C. a.s., to czeska, dynamicznie rozwijająca się firma, której spółki-córki działają na Słowacji, w Polsce, Belgii, Serbii, Chorwacji, Bułgarii, Rumunii, Hong Kongu, Wietnamie, Chinach, Rosji i na Węgrzech i Ukrainie. D.I.C. jest członkiem i akcjonariuszem Giełdy Diamentowej Beurs Voor Diamanthandel w Antwerpii. Wszystkie diamenty posiadają certyfikaty niezależnego laboratorium gemmologicznego.
Firma Diamonds International Corporation – D.I.C. a.s. powstała na przełomie 2005 roku. Najważniejszą działalnością firmy jest produkcja i sprzedaż oryginalnej biżuterii diamentowej, diamentów inwestycyjnych oraz handel hurtowy drogimi kamieniami. Wszystkie wyroby jubilerskie pochodzą z własnych pracowni i chronione są znakiem ochronnym rejestrowanym w ramach całej Unii Europejskiej, marką producenta D.I.C. oraz znakiem probierczym według obowiązującej legislatywy. Partnerami firmy są przodujące w świecie szlifiernie. Firma współpracuje ze znanymi projektantami i designerami, bierze udział w akcjach charytatywnych i pomaga w tworzeniu fachowej opinii na temat diamentów. D.I.C. jest laureatem konkursu Luksusowej Marki Roku oraz sponsorem MISS POLONIA 2010.
Więcej informacji na www.dicholding.com

poprostu