Technologie » Internet

Kaspersky Internet Security 2011 triumfuje w teście przeprowadzonym przez ComputerBild

Kaspersky Internet Security 2011 zajął pierwsze miejsce w teście pakietów bezpieczeństwa internetowego przeprowadzonym przez ComputerBild, jeden z największych i najbardziej wpływowych magazynów komputerowych w Niemczech.

W teście, którego wyniki opublikowano w numerze 1/2011 magazynu, sprawdzianowi poddano osiem rozwiązań komercyjnych i dwa programy darmowe. Flagowy produkt firmy Kaspersky Lab doskonale poradził sobie we wszystkich kategoriach testu.

W „teście nieaktywnym” ComputerBild sprawdził, jak programy bezpieczeństwa radzą sobie z identyfikacją nieaktywnych szkodliwych programów przechowywanych na dyskach twardych. Rozwiązania musiały wykonać skanowanie w celu zidentyfikowania ponad 300 000 szczególnie niebezpiecznych próbek szkodliwego oprogramowania. W „teście aktywnym” sprawdzano, ile szkodliwych programów wywoła alarm podczas uruchomienia. W kategorii tej Kaspersky Internet Security 2011 powstrzymał wszystkie aktywne szkodliwe programy zanim zdołały wyrządzić jakiekolwiek szkody na komputerze. Kaspersky Internet Security 2011 wykazał również najlepszy współczynnik wykrywania zagrożeń.

„Skuteczne wykrywanie szkodliwych programów, prosta obsługa i przydatne dodatkowe funkcje – nic dziwnego, że Kaspersky Lab wygrał w teście” – w ten sposób eksperci ComputerBild podsumowali działanie Kaspersky Internet Security 2011.

„Nasza firma zawsze stawiała sobie za cel zapewnienie użytkownikom możliwie największego poziomu ochrony. Dzięki temu wiele rozwiniętych przez nas technologii stało się standardem w branży. Najnowszy test przeprowadzony przez jeden z największych magazynów komputerowych w Europie potwierdza, że najnowsza generacja naszych produktów nieustannie spełnia najwyższe wymagania wobec rozwiązań bezpieczeństwa. Szczególnie cieszymy się z tego, że Kaspersky Internet Security wykazał 100% współczynnik wykrywania aktywnych zagrożeń w teście symulującym rzeczywiste warunki korzystania z Internetu, dzięki czemu drugi rok z rzędu zdobyliśmy to prestiżowe wyróżnienie” – powiedział Nikołaj Griebiennikow, dyrektor technologiczny w Kaspersky Lab.

Więcej informacji o Kaspersky Internet Security 2011 można uzyskać na stronie: http://www.kaspersky.pl/products.html?s=home_1&show=proddet&prodid=178.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Zostań naszym Fanem na Facebooku: www.facebook.com/KasperskyLabPolska.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.