Technologie » Internet

Kaspersky Lab podsumowuje wyniki testów w branży bezpieczeństwa w 2014 r.

Kaspersky Lab wyprzedził konkurencję w rankingu „TOP3” opierającym się na wynikach serii niezależnych ocen rozwiązań bezpieczeństwa przeprowadzonych w ciągu ubiegłego roku.

Według rankingu produkty firmy Kaspersky Lab uplasowały się wyżej w większej liczbie profesjonalnych testów niż produkty jakiegokolwiek innego producenta.

Coroczny ranking TOP3 uwzględnia publiczne oceny przeprowadzone przez czołowe laboratoria testowe, takie jak AV-Test, AV-Comparatives, MRG Effitas, Dennis Technology Labs itd. Ranking ten opiera się na liczbie uzyskanych przez produkty miejsc w pierwszej trójce oraz liczbie uzyskanych nagród w stosunku do liczby testów, w których produkty brały udział.

W 2014 r. testerzy ocenili rozwiązania bezpieczeństwa przeznaczone dla użytkowników domowych i korporacyjnych pod kątem takich parametrów jak jakość wykrywania szkodliwego oprogramowania na różnych platformach (w tym mobilnych), niezawodność ochrony przed zagrożeniami finansowymi, wpływ na wydajność urządzenia, naprawa zainfekowanych systemów i wielu innych kwestii.

Spośród wszystkich dostawców biorących udział w testach Kaspersky Lab osiągnął najlepsze wyniki: rozwiązania firmy ukończyły 71% testów na jednej z trzech czołowych pozycji. Firma prześcignęła również swoich rywali pod względem liczby „złotych medali”, zajmując pierwsze miejsce w 55% testów, w których brały udział jej produkty.

„Nieustannie pracujemy nad udoskonalaniem skuteczności naszej technologii, aby móc oferować naszym użytkownikom najbardziej niezawodne rozwiązania bezpieczeństwa. Bez wahania uczestniczymy w niezależnych testach porównawczych, niezależnie od metodologii. Dzięki ocenom przeprowadzanym przez niezależne laboratoria testowe możemy zobaczyć, jak daleko doszliśmy i w jakim kierunku mamy się rozwijać” – powiedział Nikita Szwecow, dyrektor ds. technologii, Kaspersky Lab.

Pełny raport poświęcony rankingowi TOP3 dla 2014 r. jest dostępny na stronie http://r.kaspersky.pl/top3_2014.

Więcej informacji na temat wyróżnień zdobytych przez produkty firmy Kaspersky Lab znajduje się na stronie http://kaspersky.pl/nagrody.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie http://www.kaspersky.pl/news.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.