Technologie » Komputery

Kaspersky Lab Polska otrzymuje statuetkę „e-Diament Forbes & onet.pl”

Kaspersky Lab Polska, producent rozwiązań do ochrony danych, informuje o otrzymaniu prestiżowego wyróżnienia „e-Diament Forbes & onet.pl 2011” za najlepszą stronę internetową w województwie śląskim. Firma została także wyróżniona w rankingu „Diamenty Forbesa 2011”.

Gala wręczenia nagród dla śląskich firm, które zwyciężyły w rankingach „Diamenty Forbesa 2011” oraz „e-Diament Forbes & onet.pl 2011”, odbyła się 9 marca 2011 r. w Katowicach. Firma Kaspersky Lab Polska zajęła pierwsze miejsce w rankingu „e-Diament Forbes & onet.pl 2011” na najlepszą stronę internetową - www.kaspersky.pl - w województwie śląskim.

„e-Diament Forbes & onet.pl” to nagroda dla firm, które mają najlepiej rozwinięte witryny korporacyjne. Podczas oceniania stron WWW pod uwagę brane były następujące kryteria: prezentacja produktu/usługi, wykorzystanie e-rozwiązań, możliwości zakupu, dokonanie płatności elektronicznych oraz funkcjonalność serwisu.

„Wyróżnienie przyznane przez tak prestiżowe media, jak Forbes i Onet.pl jest dla nas powodem do dumy” – mówi Andrzej Pilarz, prezes Kaspersky Lab Polska. „W szczególności cieszy nas to, że docenione zostały nasze serwisy internetowe, na jakość których kładziemy duży nacisk od początku istnienia firmy”.

Firma została także wyróżniona w rankingu „Diamenty Forbesa 2011” w kategorii firm o poziomie przychodów 5-50 mln PLN w województwie śląskim.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Śledź Kaspersky Lab Polska na Blipie: http://kasperskylabpolska.blip.pl.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.